Pereiti į pagrindinį turinį

Šaulių sąjungos hakatoną laimėjo grupė, pristačiusi nuotolinę šaulio ginklo taikymo įrangą

2024-10-08 17:11 diena.lt inf.

Praėjusios savaitės Lietuvos šaulių sąjungos organizuotame hakatone „Ugninis skydas 2024“ dalyvavo 40 išradėjų komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Kanados, o pirmąją vietą laimėjo komanda „Intelsight“, pristačiusi nuotolinį šaulio ginklo taikymosi įrenginį.

Nugalėtojams įteiktas 15 tūkst. eurų prizas, antradienį pranešė Šaulių sąjunga.

Komandos atstovas ir šaulys Saulius Zaura teigė, kad toks prietaisas yra itin svarbus atsižvelgiant į Ukrainos kare naudojamas taktikas.

„Penktadienį mūsų technologija dar neveikė taip, kaip turėtų. Šeštadienį jau veikė, tačiau neturėjome komandos. Prie mūsų panoro prisijungti kitos komandos nariai. Tada ir sukūrėme produktą, pelniusį laimėjimą hakatone“, – pranešime cituojamas S. Zaura.

Specialusis prizas ir taip pat 15 tūkst. eurų atiteko komandai „AiDrone.Tech“, kuri pristatė radijo dažnių slopintuvus aptinkantį ir naikinantį įrenginį, naudojantį pažangius FPV dronus su automatinėmis nusitaikymo sistemomis.

„Svarbiausia buvo efektyviai valdyti komandą, tinkamai paskirstyti užduotis ir greitai priimti sprendimus, nepasiduodant stresui. Vienas iš reikšmingų iššūkių galėjo būti technologinių įrankių integracija arba naujos technologijos pritaikymas projektui, kai trūko laiko gilintis į smulkmenas“, – sakė šios komandos atstovas Laurynas Česūnas.

Antrąją vietą hakatone „Ugninis skydas 2024“ pelnė komandos „SUBmerge Baltic“ pristatytas povandeninis dronas (AUV), galintis įveikti didelius atstumus. Trečioji vieta atiteko „Harlequin Defense“ komandai ir jos kovos su bepiločiais orlaiviais sistemai, skirtai neutralizuoti mažus ir vidutinio dydžio dronus.

Pasak Šaulių sąjungos vado Lino Idzelio, hakatonai yra puikus atspirties taškas startuoliams, kurie anksčiau neturėjo tokios galimybės vystyti savo technologijas šalia bendraminčių ir tuo pačiu gyvai bendrauti su investuotojais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų