Pereiti į pagrindinį turinį

Šešėlinė vyriausybė – be ministrų

2013-03-08 07:56
Šešėlinė vyriausybė –    be     ministrų
Šešėlinė vyriausybė – be ministrų / Gedimino Bartuškos nuotr.

Apie alternatyvą Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei daug šnekėję dešinieji skelbia turį šešėlinį ministrų kabinetą, kuris ir posėdžiauja. Tačiau šešėlinių ministrų kaip nėra, taip nėra, – tik premjeras.

Opozicijoje atsidūrę konservatoriai ilgai ir daug šnekėjo apie šešėlinį, arba alternatyvų, ministrų kabinetą, tačiau lig šiol jo kurti nebaigė. Opozicijos lyderis, konservatorių partijos pirmininkas Andrius Kubilius, sausį skelbė, kad šešėlinis ministrų kabinetas galėtų būti suformuotas per šimtą A.Butkevičiaus Vyriausybės darbo dienų.

Tačiau dešinieji lig šiol neparengė alternatyvios vyriausybės programos, kabineto taip pat nesukomplektavo. Kol kas galima kalbėti tik apie šešėlinės vyriausybės kontūrus.

„Šešėlinė vyriausybė dirba, tik kol kas tų tikrųjų ministrų neįvardija. O kada jie bus paskelbti, spręs partijos pirmininkas, prezidiumas. Stebime žmonės, kurie ryškėja, ir po to priimsime sprendimus“, – informavo konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Valentinas Stundys.

Politikas nurodė, kad A.Kubiliaus vadovaujama šešėlinė vyriausybė posėdžiauja kiekvieną pirmadienį. „Posėdžiai mūsų atviri: ateina patarėjų komandos, vyksta diskusijos. Turime darbo grupes, atsakingas už įvairias sritis, susirenkame visą informaciją iš Seimo, Vyriausybės, ministerijų, žiniasklaidos, parengiame medžiagą, pristatome ir vyriausybė sprendžia, ką toliau turime daryti“, – aiškino V.Stundys.

Frakcijos seniūno pavaduotojas negalėjo nurodyti, kada galėtų būti pristatyta alternatyvi vyriausybės programa. „Prieisime ir prie šito. Kada – negaliu pasakyti. Tik noriu pasakyti, kad tai, ką mes darome, nėra žodžiai, tai yra darbas“, – įrodinėjo V.Stundys.

Jurgis Razma, konservatorių frakcijos narys, ironizavo, esą turėti visą šešėlinę vyriausybę poreikio nėra, nes A.Butkevičiaus Ministrų kabinetas daug naujų idėjų ir sprendimų nesiūlo. „Kai bus poreikis, tuomet ir patvirtinsime ministrus. Kol kas jo nėra“, – paaiškino J.Razma.

Apie šešėlines vyriausybes kalbėta po kiekvienų Seimo rinkimų, tačiau nė vienai partijai lig šiol nepavyko to realizuoti. Net prieš rinkimus nė viena partija neįvardija galimų kandidatų į ministrus. Politologai ir politikos apžvalgininkai dėsto, kad efektyviai dirbanti šešėlinė vyriausybė įmanoma tik šalyse, kuriose veikia dvipartinė sistema.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų