Pereiti į pagrindinį turinį

Skolininkus persekios raganos

2009-01-09 09:00
Skolininkus persekios raganos
Skolininkus persekios raganos / Tomo Raginos nuotr. Burtai: vyriausiąja Lietuvos ragana tituluojama V.Lobačiuvienė skolininkus bandys paveikti kerais.

Lietuvai klimpstant į ekonominę krizę skolas išieškoti galima tik pasitelkiant burtus ir kerus. Tuo, regis, tvirtai tiki Skolų išieškojimo biuras (SIB), įdarbinusi vieną garsiausių šalies raganų.

Prieš skolininkus – kerai

Bendrovė viešai paskelbė sudariusi neterminuotą darbo sutartį su vyriausiąja Lietuvos ragana tituluojama Viliūte Lobačiuviene, kad ši padėtų atgauti skolas iš piktybiškai jų nemokančių įmonių.

SIB tikisi, kad Liaudies medicinos centrui vadovaujanti V.Lobačiuvienė taikys įvairius netradicinius metodus, tarp jų – verslininko biolauko korekciją, įtaigą ir meditaciją.

"Įsiskolinusių įmonių vadovams esame paruošę įvairių netradicinių skolų išieškojimo metodų arsenalą. Be medicininių priemonių, bus bandoma atpalaiduoti įmonių vadovų virškinamąjį traktą, tai ir ketiname atlikti artimiausiu metu. Todėl labai jų prašome nedelsiant mus informuoti, sulaukus rezultato", – rašoma SIB pranešime.

"Skolininkai jau skambino, visiems vidurius paleido", – vos išgirdęs, dėl ko skambina žurnalistai, nusijuokė SIB direktorius Almantas Čelkonas.

Raganos pagalba – reklama

"Turbūt suprantat, kad čia ironija, kuria norime atkreipti dėmesį į blogėjančią šalies įmonių padėtį ir į tai, kad valdžios vyrai tikrai nepadeda", – jau rimtai aiškino SIB vadovas. Tačiau jis patvirtino, kad V.Lobačiuvienė tikrai įdarbintā.

"Dalis verslininkų esant krizei įžūliai nemoka skolų – net ir neturėdami finansinių sunkumų sąmoningai vengia vykdyti įsipareigojimus. Norėjome juos sugėdyti, o kartu ir pralinksminti lietuvius, šiek tiek praskaidrinti šitą krizę", – teisinosi skolų išieškojimo įmonės direktorius.

Jis atkreipė dėmesį, kad daugėja verslininkų, kurie turi didelių finansinių įsipareigojimų, tačiau pradingsta arba prasiskolinę paskelbia bankrotą, o netrukus steigia kitą įmonę.

"Nemažai įmonių skolingos savo klientams, tačiau jų vadovai sėkmingai vadovauja kitoms įmonėms. Tokių bendrovių vadovams padarysime internetinį ar televizijos vaizdo tiltą, V.Lobačiuvienė paims "čiūčelas", trins jų vidurius ir lauksim rezultatų. Ką gali žinoti, o gal suveiks?" – vėl šmaikštavo A.Čelkonas.

Konkurentai kritikuoja

Tačiau kiti šios rinkos dalyviai tokius konkurentų pareiškimus vertina gana skeptiškai. Esą užuot dirbusi savo darbą įmonė juokina tautą ir darosi reklamą.

"Vargu ar rimtoms įmonėms dera tokie vieši pokštai. Juokauti nereikėtų, nes padėtis šalyje išties sunki. Šiuo metu žmonėms reikia daugiau konkrečios informacijos, kad jie galėtų susidaryti nuomonę apie realią padėtį šalyje. Darbe su klientais reikėtų vadovautis savo patirtimi, žiniomis ir siekti pagrindinio tikslo, o ne koncentruotis į pokštus ar reklamavimąsi", – sakė skolų išieškojimo įmonės "Sergel" (buvusios "Creditcollect") direktoriaus pavaduotoja Toma Matutytė-Simutienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų