Pereiti į pagrindinį turinį

Somalio piratų įkaitas - ir lietuvis

2009-04-11 11:46
Somalio piratų įkaitas - ir lietuvis
Somalio piratų įkaitas - ir lietuvis / "Scanpix" nuotr.

Somalio piratų ketvirtadienį užgrobtame Norvegijos tanklaivyje „Bow Asir“ tarp įgulos narių yra lietuvis. Tai portalui trečiadienį patvirtino Užsienio reikalų ministerijoje.

„Taip teigdami remiamės Norvegijos Užsienio reikalų ministerijos ir įmonės „Salhus Shipping“, kuriai priklauso minėtas laivas, informacija. Įgula per incidentą nenukentėjo“, - penktadienį sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rolandas Kačinskas.

Diplomatai tikina žinantys Somalio piratų užgrobtame laive esančio lietuvio tapatybę, tačiau jos atskleisti negalintys.

URM atstovai tvirtina, kad Lietuvos ambasada Osle palaiko nuolatinį kontaktą su bendrove, kuriai priklauso tanklaivis, ir seka situaciją. Pasak diplomatų, įmonė „Salhus Shipping AS“ daro viską, kad užtikrintų įgulos saugumą.
Norvegijos laivybos sąjungos pranešime nurodoma, kad laivo įgulą sudaro 27 žmonės - Rusijos, Norvegijos, Lenkijos, Lietuvos ir Filipinų piliečiai.

Naujienų agentūros „Associated Press“ teigimu, penki įgulos nariai yra lenkai. Šią informaciją patvirtino ir Lenkijos URM atstovas Piotras Paszkowskis. Jis tikino, jog laivo savininkai informavo diplomatus apie penkis laive esančius lenkų piliečius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų