Pereiti į pagrindinį turinį

Svaiginantys "Teo LT" vadovų atlyginimai

2009-03-25 09:00
Svaiginantys "Teo LT" vadovų atlyginimai
Svaiginantys "Teo LT" vadovų atlyginimai / Redakcijos archyvo nuotr. Vadas: "Teo LT" generalinio direktoriaus Arūno Šikštos, kaip ir kitų keturių "Teo LT" administracijos narių, vidutinis metinis atlyginimas siekia apie 930 tūkst. litų.

Bendrovė "Teo LT" atskleidė įspūdingus įmonės vadovų atlyginimus. Penki aukščiausi Lietuvos telekomunikacijų įmonės vadovai per metus uždirba beveik po milijoną litų.

Po milijoną kiekvienam

"Teo LT" metinėje ataskaitoje nurodė, kad vienam bendrovės administracijos nariui pernai vidutiniškai išmokėtas 557,6 tūkst. litų dydžio atlyginimas ir metinis priedas (už 2007 m.), kuris sudarė apie 349,8 tūkst. litų. Taip pat 5,4 tūkst. litų dividendų.

Taigi vienas administracijos narys per metus vidutiniškai gavo apie 930,8 tūkst. litų. Tai yra apie 77 tūkst. litų per mėnesį.

Bendrovės administracijos nariai yra "Teo LT" generalinis direktorius Arūnas Šikšta, Pardavimo ir klientų aptarnavimo tarnybos vadovas bei generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Gudačiauskas, Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas bei generalinio direktoriaus pavaduotojas Nerijus Ivanauskas, Tinklo technologijų tarnybos vadovas ir generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Didžgalvis ir nuo balandžio iš pareigų besitraukiantis Finansų tarnybos vadovas bei generalinio direktoriaus pavaduotojas Janas Erikas Elsérius.

Grynasis pelnas sumažėjo

Bendrovės metinėje ataskaitoje taip pat pažymima, kad "Teo LT" praėjusių metų pabaigoje dirbo 2183 darbuotojai – 91 mažiau nei 2007 m. Iš viso bendrovėje dirbo 11 vadovaujančių asmenų, kurių vidutinis atlyginimas per mėnesį siekė net 30,7 tūkst. litus.

Skandinavų koncerno "Telia Sonera" valdomoje įmonėje pernai taip pat dirbo 266 operacinio lygmens vadovai, kurie per mėnesį vidutiniškai uždirbo 5,2 tūkst. litų. O 72 vadovaujančių specialistų vidutinis atlyginimas per mėnesį buvo kiek didesnis nei 4 tūkst litų.

Telekomunikacijų bendrovėje pernai taip pat dirbo 1738 specialistai, kurie per mėnesį vidutiniškai uždirbo po 2,5 tūkst. litų. Kiek mažiau – beveik po 2 tūkst. litų – uždirbdavo 93 techniniai darbuotojai.

"Teo LT" pajamos pernai siekė 826,3 mln. litų, tai 4,1 proc. daugiau nei 2007 m., kai įmonės pajamos siekė 793,5 mln. litų. Tiesa, pernai, palyginti su 2007 m., kiek padidėjo ir įmonės veiklos sąnaudos. Taigi ir grynasis pelnas buvo mažesnis nei prieš dvejus metus. Pernai jis siekė 159,9 mln. litų, o 2007 m. – 162,8 mln. litų.

Atlygis priklauso nuo rezultatų

"Mūsų darbuotojų – nuo žemiausios grandies specialistų iki aukščiausio lygio vadovų – atlyginimas ir metinių premijų dydžiai didele dalimi priklauso nuo bendrovės veiklos rezultatų ir individualių darbuotojų tikslų įgyvendinimo. Nustatant atlyginimą atsižvelgiama į bendrovės finansinius rezultatus ir sėkmingą veiklą toje srityje, už kurią atsakingas darbuotojas. Klientus aptarnaujančių ir už telekomunikacijų paslaugų teikimą atsakingų specialistų atlyginimas siejamas su paslaugų kokybe, klientų vertinimais. O aukščiausio lygio vadovų atlygis siejamas su įmonės verslo ir finansine sėkme. Pastaraisiais metais įmonės veikla buvo sėkminga", – aiškino bendrovės "Teo LT" atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Taigi nežinia, ar įmonės vadovai ir kiti darbuotojai tokias pačias pajamas gaus ir šiais metais. Sunkmetis gali sumaišyti kortas ir "Teo LT". Aukščiausio lygio "Teo LT" vadovų atlyginimus nustato bendrovės valdyba, atstovaudama akcininkų nuomonei ir interesams. Tad jei skandinavai nebus patenkinti lietuvių rezultatais, mažės ir vadovų atlygis.

"Metinėje mūsų veiklos ataskaitoje pateikti atlyginimų dydžiai nurodomi su visais darbdavio mokamais mokesčiais – į rankas gaunama suma yra gerokai mažesnė. Tačiau bendras "Teo LT" darbuotojų atlyginimų vidurkis vien per pastaruosius metus išaugo maždaug trečdaliu. O palyginti su statistiniu darbo užmokesčiu Lietuvoje, jis yra maždaug 74 proc. didesnis", – pabrėžė A.Bubnelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų