Pereiti į pagrindinį turinį

Per šventes pajūryje – antra vasara?

2016-12-22 03:00

Pajūrio verslininkai per šventes laukia gausesnio lankytojų būrio. Aktyviausiai žmonės į pajūrį trauks sutikti Naujųjų. Šventinė naktis kurortuose piniginę vienam linksmybių dalyviui paplonins nuo keliasdešimt iki maždaug 100, o ilgesnė viešnagė kai kur atsieis ir daugiau nei 300 eurų.

Klientų tikrai netrūks

Besiartinančių švenčių viešojo maitinimo srityje besisukantys uostamiesčio verslininkai laukia be didesnės įtampos, mat yra tikri – lankytojų netrūks.

Staliukai į naujamečius renginius Klaipėdos baruose pradėti rezervuoti jau nuo lapkričio pabaigos.

Todėl tik šiuo metu susizgribusieji ieškoti vietos paskutinės šių metų nakties linksmybėms ar jaukiai vakarienei gali likti nieko nepešę arba turės tenkintis likusiais pavieniais pasiūlymais.

Gruodžio 2 ar 3 dieną jau buvome išpardavę visus bilietus Naujiesiems metams.

"Pirmi metai, kai gruodžio 2 ar 3 dieną jau buvome išpardavę visus bilietus Naujiesiems metams. Jais pradėjome prekiauti lapkričio 16 d. Šiemet išpirko ypač greitai", – neslėpė Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjungos valdybos narė ir "Pramogų banko" vykdančioji direktorė Inga Česnakienė.

Manoma, kad panašias tendencijas šiemet pastebėjo ir kiti šios srities uostamiesčio verslininkai.

"Nors vis gąsdinama visomis krizėmis ir kritimais, tačiau bent jau kol kas mes to nejaučiame. Artėjantį sunkmetį, prognozuojame, pajusime kitais metais pakilus akcizams. Kaip ir alkoholio gamintojus, tai ir mus palies", – prognozavo pašnekovė.

Tačiau ji patikino, kad kol kas verslininkai geros nuotaikos nepraranda ir laukia sėkmingo šventinio periodo.

Žmogui – ir 100 eurų

Skaičiuojama, kad 2017-ųjų sutikimo naktis populiariausiuose uostamiesčio baruose ir restoranuose kainuos nuo 35 iki 100 eurų asmeniui.

Į šią kainą įskaičiuojama šventinė programa ir vakarienė.

Ar daug lankytojų verslininkai prisivilios per Kalėdas, kol kas sunku prognozuoti, mat, skirtingai nei per Naujuosius, lankytojai nėra linkę labai anksti planuoti, kur praleis vakarą.

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, kol kas uostamiesčio viešbučiuose išskirtinės apgulties nėra ir laisvų vietų galima rasti.

Plūstelės į Palangą

Palangos verslininkai didžiausio darbymečio ir gausesnės atvykstančiųjų bangos taip pat tikisi ne per Kalėdas, o pasitinkant 2017-uosius.

Tai byloja ir viešbučių užimtumas šventiniais savaitgaliais.

Tačiau jau dabar vietos gyventojai mato, kad šią savaitę kurorte ėmė daugėti žmonių, o daugiabučių namų kiemai prisipildė automobilių. Tai byloja, kad šventės čia iš tikrųjų įsibėgėja.

Per Kalėdas kurorte ieškant nakvynės dar yra iš ko rinktis, o naujametį savaitgalį ką pasiūlyti turės jau ne visi apgyvendinimo sektoriaus atstovai.

Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė teigė, kad kalėdiniu laikotarpiu viešbučių užimtumas svyruoja 25–60 proc., o naujamečiu laiku viešbučiai bus užimti nuo 36 iki 100 proc.

"Žinoma, negalime sakyti, kad tokių užpildytų bus dauguma, tačiau tokių tikrai yra", – patikino E.Smilingienė.

Kvies siausti vakarėliuose

Gausus būrys Palangos apgyvendinimo, maitinimo ir pramogų sektoriaus atstovų per šventes atvyksiantiems svečiams sukurpė įvairiausių pasiūlymų.

Norintiems šiame kurorte sutikti 2017-uosius vertėtų pasiruošti paploninti pinigines, mat 100 eurų šventiniam dviejų asmenų vakarui veikiausiai nepakaks.

Šventinės vakarienes per Naujuosius siūlantys verslininkai pasidaliję į dvi stovyklas.

Vieni klientus vilioja žadėdami gurmaniškus patiekalus, putojančio vyno taurę ir kiek ramesnę, "gyvai" atliekama muzika paįvairintą vakaro programą.

Kiti kviečia į siautulingus vakarėlius, kurių metu meniu bus įprastas, tačiau numatomi žinomų dainininkų pasirodymai.

Tokių šventinių vakarienių kainos asmeniui svyruoja nuo 50 iki 120 eurų.

Tiems, kurie paskutiniąsias šių metų dienas gali praleisti dar plačiau pravėrę pinigines, taip pat nestinga pasiūlymų.

Nemažai kurorto viešbučių svečius kviečia porai nakvynių.

Tokia viešnagė Palangoje, į kurios kainą įskaičiuojamos nakvynės dviviečiame kambaryje, šventinis vakaras, o kai kur – ir SPA malonumai, maitinimas, kainuoja nuo maždaug 130 iki 350 eurų.

Ta pati tradicija – metų metais

Pastebima, kad artinantis šventėms savaitgaliais į kurortą traukia vis daugiau žmonių.

Anot E.Smilingienės, visą gruodį į Palangą žmonės masinti įvairiais renginiais, koncertais, nestigo užsiėmimų vaikams.

Renginių planuojama ir šventinių savaitgalių metu. Esama ir tokių renginių, į kuriuos bilietai jau išgraibstyti.

Kaip įprasta, naujametę naktį vainikuos fejerverkai nuo jūros tilto.

"Naujametį savaitgalį nebus taip, kad bus minios, tačiau žmonių tikrai bus daug. Tradiciškai daug kas važiuoja į Palangą, prie jūros", – teigė pašnekovė.

Neringoje kainos nekilo

Panašios verslininkų nuotaikos vyrauja ir Neringoje – čia taip pat laukiama atvyksiančiųjų per šventes.

"Tendencijos niekuo nesiskiria nuo ankstesnių metų. Gal šiek tiek atsargiau žmonės rezervuoja vietas, tačiau vis tiek užsisako, rengiasi atvykti ir laukia Naujųjų metų, kaip ir visada", – apibendrino Neringos turizmo ir verslo asociacijos pirmininkė Irma Baltrušaitienė.

Pašnekovės teigimu, didesnio atvyksiančiųjų skaičiaus tikimasi naujametį savaitgalį, tačiau esama viešnages Neringoje planuojančiųjų ir per Kalėdas.

Pasak Neringos verslininkų vedlės, šiemet šventiniu laikotarpiu dauguma kurorto verslininkų išlaikė tokias kainas, kokios buvo ir pernai.

"Kainos gali būti nuo 30 iki 100 eurų ir daugiau už nakvynę kambaryje arba apartamentuose. Tai nėra pasiūlymas vienam žmogui. Paprastai programa būna įskaičiuota į pasiūlymo kainą", – apibendrino I.Batrušaitienė.

Vilios renginiais

Kuršių nerijos simboliais ir baltiškaisiais ženklais šiemet nušvitusi Neringa poilsiautojus šventiniu laikotarpiu vilios ir nemokamais renginiais.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Edita Lubickaitė vardijo, kad Kalėdų ir naujametį savaitgalius bus rodomi filmai, vyks diskusijos, koncertai.

Gruodžio 31-ąją Neringoje vyks net du nemokami šventiniai koncertai: vienas Nidoje, o kitas – Juodkrantėje.

Naujieji bus sutinkami prie Nidoje ir Juodkrantėje esančių eglučių.

Pirmąją 2017-ųjų dieną kurorte tradiciškai bus verdama ir dalijama kuršiška žuvienė, kuria, anot verslininkų, lankytojai pasimėgauti atvyksta jau ne vienus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų