Pereiti į pagrindinį turinį

Turtuolių tvora – neįveikiama

2009-01-03 09:00
Turtuolių tvora – neįveikiama
Turtuolių tvora – neįveikiama / Gedimino Bartuškos nuotr. Anarchija: prieš mėnesį žadėta nugriauti tvora nepajudinta iki šiol.

Prabangaus Laurų kvartalo gyventojai apgavo valdžios institucijas ir nenugriovė nelegalios tvoros, kuria buvo užtvertas ir valstybinis miškas.

Nors Vilniaus Laurų kvartalą juosianti nelegali tvora turėjo būti nugriauta iki gruodžio 30 d., iki šiol stovi ir ji, ir apsaugos postas. Vilniaus apskrities administracijai nepavyksta visuomenei sugrąžinti valstybinės reikšmės miško, kurį atsitvėrė namų savininkų bendrija sostinės Laurų kvartale.

Gruodžio pradžioje Aplinkos ministerija paskelbė, kad Nemenčinės miškų urėdijos administruojamoje teritorijoje, šalia Neries vingio, Laurų gatvės gyvenamųjų namų kvartale įsikūrę turtingi verslininkai savavališkai užėmė daugiau nei 10 ha valstybinio miško. Šį miško žemės plotą juosianti tvora ir apsaugos postas pastatyti be leidimų. Aplinkos ministerija kreipėsi į Vilniaus apskrities viršininko administraciją, kad šis pažeidimas būtų panaikintas.

Tuometis Vilniaus apskrities viršininkas Alfonsas Macaitis tuomet dienraščiui teigė, kad per mėnesį nelegaliai pastatyta tvora bus pašalinta – ją esą nugriaus patys gyventojai. "Mūsų atstovai buvo nuvažiavę, susitiko su savininkais, surašė aktą ir šie pasakė, kad pareikalavus jie viską pasiruošę nugriauti ir sutvarkyti per mėnesį. Savo jėgomis ir be jokių teismų. Taigi po mėnesio tos tvoros jau neturėtų būti", – tikino A.Macaitis.

Tiesa, tuomet apsaugos poste budėjęs vyriškis tikino, kad tvoros griauti niekas nesiruošia. Paaiškėjo, kad daugiau žino ne A.Macaitis, o apsaugininkas.

"Apsaugos darbuotojas pateikė mums 2008 m. gruodžio 24 d. teismo nutartį, kad mūsų visi protokolai, nutarimai ir reikalavimai laikinai sustabdyti", – LTV Naujienų tarnybai sakė Vilniaus apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Vytautas Dockus.

Pasak specialisto, dabar dėl reikalavimų nevykdymo bus bylinėjamasi.

Aplinkos ministerija ketina svarstyti galimybę nelegalius statinius nugriauti savo jėgomis.

"Nematėme tų teismo nutarčių dėl sustabdymo, tačiau tai, matyt, yra apskrities tyrimo reikalai ir jeigu jie nepajudės iš vietos, Aplinkos ministerijoje bus svarstoma galimybė patiems, galbūt padedant miškų urėdijai, nugriauti statinius. Galvojama nugriauti tvorą, nes įstatymais nustatyta teisė piliečiams lankytis valstybiniame miške, o šiuo atveju pastatyta tvora riboja tokią teisę", – teigė Aplinkos ministerijos Teisės ir personalo departamento direktorius Robertas Klovas.


Išskirtiniai gyventojai

Laurų kvartalo gyventojai – sėkmingiausi Lietuvos verslininkai ir iš aktyvios politikos pasitraukę visuomenės veikėjai: verslo grupės "Maxima LT" savininkai, buvęs "Leo LT" vadovas Rymantas Juozaitis, buvęs Seimo Teisės departamento vadovas Kęstutis Virketis, Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas. Šiuo metu kvartale – 32 kotedžai. Norintys būti jų kaimynais, turėtų pakloti nemažą pinigų sumą – kelis milijonus litų, taip pat turėti dabartinių gyventojų rekomendaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų