Pereiti į pagrindinį turinį

Veisiejai: ištraukti nuskendę berniukai (atnaujinta 13.52 val.)

2009-12-28 16:53
Veisiejai: ištraukti nuskendę berniukai (atnaujinta 13.52 val.)
Veisiejai: ištraukti nuskendę berniukai (atnaujinta 13.52 val.) / Tomo Raginos nuotr.

Veisiejuose, Lazdijų rajone sekmadienį Ančios ežere nuskendo 11 metų R.P., 12-metis L.P. bei vieno iš mažamečių dėdė. Vėliau tą pačią dieną po automobilio ratais žuvo vienuolikmečio motina. Pirmadienį nuskendusių berniukų kūnai ištraukti, aptikta nuskendusio vyriškio palaikų vieta. 

Pavyko išgelbėti vieną

Incidentas ant ežero įvyko apie 15 val. Apie skęstančius vaikus Veisiejuose budėjusiems Lazdijų rajono policijos komisariato patruliams pirmieji pranešė vietos gyventojai.

„Gavome pranešimą, kad Ančios ežere skęsta vaikai. Iš karto susisiekėme su budėtojų dalimi, buvo iškviesti ugniagesiai, vėliau - narai iš Alytaus“, - sakė sekmadienį Veisiejų mieste patruliavęs Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnas Juozas
Čitavičius.

Vieta, kur įlūžo ketveriukė, yra netoli veisiejiškio Eimanto Palačionio namų. Vyras sakė nuo ryto matęs suaugusįjį ir tris vaikus, kurie visą dieną zujo po ežero ledą.

„Buvau išvykęs iki darbovietės, kai paskambino žmona, kokia nelaimė atsitikusi ant ledo. Vietos gyventojas R.Pauliukonis, rizikuodamas savo gyvybe, prieš save dėdamas medines lentas prišliaužė iki eketės, kuri nuo kranto buvo apie šimto metrų atstumu. Vieną skęstantįjį - mažiausiąjį O.P. - vyrui pavyko ištraukti, kiti jau buvo panirę po ledu“, - pasakojo veisiejiškis.

Nelaimė įvyko dėl neatsargumo

Pirmadienio rytą iš Ančios ežero ištraukti sekmadienį nuskendusių dviejų vaikų kūnai. Aptikta ir nuskendusio suaugusio vyro palaikų vieta.

Kaip praneša Lietuvos radijas, berniukų kūnai ištraukti iš dešimties metrų gylio.

Kęstutis Ridulys, Alytaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos operacijų vadovas, Lietuvos radijui sakė, kad nelaimė įvyko dėl žmonių neatsargumo vaikščiojant plonu ledu.

„Toje vietoje gana plonas ledas ir pratekanti srovė. Dėl vakar padarytų gaudytuvų, kūnus pavyko rasti beveik jų įlūžimo vietoje“, - sakė jis.

Išgelbėtas vaikas patyrė šoką, jam diagnozuotas bendras kūno atšalimas. Jis gydomas Lazdijų ligoninės reanimacijos palatoje, tačiau jo būklė yra stabili, pavojus gyvybei negresia.

Žuvusio berniuko motiną partrenkė automobilis

Sekmadienį po tragedijos ežera po kelių valandų pranešta apie dar vieną nelaimę. Kaip pranešė lrytas.lt, apie 23 val. trumpuoju pagalbos numeriu paskambinęs anonimas pareigūnams pranešė apie Veisiejuose, šalia poliklinikos, šalikelėje gulinčią negyvą moterį. Pirminiais duomenimis, moteris yra vieno iš sekmadienio dieną Ančios ežere nuskendusio berniuko - 11-mečio R.P. - motina.

Spėjama, kad ją galėjo partrenkti pro šalį pravažiuojantis nenustatytos markės automobilis. Iš įvykio vietos pabėgęs vairuotojas ir mašina, kurią jis vairavo, tebeieškomi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų