Pereiti į pagrindinį turinį

Visos gydymo įstaigos privalės įsigyti radiologijos įrangą

2017-08-09 06:39

Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad nuo lapkričio bus suvienodintas radiologijos paslaugų teikimas visose gydymo įstaigose.

T. Urbelionio / BFL nuotr.

Nauja tvarka nurodo, kad jos privalės įsigyti reikiamą įrangą, o kai poliklinikoje ar rajono ligoninėje radiologo nebus, pasitelkiant informacinę sistemą, bus galima konsultuotis su kitos įstaigos specialistais.

Pasak ministro Aurelijaus Verygos, radiologijos paslaugos pacientams buvo prieinamos ne visada. Dažniausiai problemų kyla naktimis ir per šventes, kai atlikus rentgeno, ultragarso ar kitas procedūras, paciento būklė įvertinama tik ryte, kai pradeda dirbti gydytojas.

Pagal naują tvarką, nuo lapkričio gydytojai radiologai poliklinikose turės dirbti pusę įstaigos darbo laiko, o rajonų ligoninėse – ne trumpiau kaip septynias valandas. Kai gydytojo nebus, į informacinę sistemą įkeltus tyrimų vaizdus galės peržiūrėti kitos įstaigos specialistas, mat universitetinėse ir respublikinėse ligoninėse jie dirbs visą parą.

Be to, pasak ministro, dabartinis modelis sudarė sąlygas monopoliui. Dalis gydymo įstaigų neturi savo įrangos, o ją nuomojasi. Taigi, keliant nuomos kainas, galėtų brangti ir paslaugos. Todėl ministerija nurodo, kokią įrangą ligoninės ir poliklinikos privalės įsigyti pačios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų