Pereiti į pagrindinį turinį

V.Uspaskichas vėl išvykęs į Maskvą, kelionės tikslo neatskleidžia

2013-09-19 17:14 diena.lt inf.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / A.Ufarto/BFL nuotr.

Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) įkūrėjas Viktoras Uspaskichas vėl išvyko į Maskvą, šios kelionės tikslų parlamentaras nelinkęs atskleisti.

"Su visais parlamentarais, kurie vyko į Maskvą, į draugiškas varžybas, tai aš kartu su jais nuskridau. Bet yra ir savo reikalų", - BNS telefonu ketvirtadienio vakarą sakė V.Uspaskichas, paklaustas, kokiu tikslu ir kur yra išvykęs.

Seimo valdyba yra komandiravusi į rugsėjo 19 - 23 dienomis vyksiančias tarptautines parlamentarų žaidynes Maskvoje 11 įvairioms frakcijoms priklausančių Seimo narių.

V.Uspaskicho šioje delegacijoje nėra.

Paklaustas, ar į Maskvą išvyko verslo reikalais, V.Uspaksichas atsakė: "Aš dabar nepasakosiu". Į Lietuvą jis teigė grįšiąs po kelių dienų.

Į klausimą, ar yra gavęs Seimo valdybos leidimą, V.Uspaskichas atsakė paaiškinimu: "Parašiau prašymą".

Seimo kancleris Jonas Milerius BNS ketvirtadienį teigė, jog valdyba nėra išdavusi leidimo V.Uspaskicho kelionei į Maskvą, nes parlamentaro prašymą gavo ketvirtadienio popietę, o dauguma valdybos narių yra taip pat išvykę iš Lietuvos.

"Kadangi 4 iš 9 valdybos narių yra išvykę Amerikon, penktas šiandien išskrido į Maskvą, į žaidynes, tai pagal Statutą negalėjome sukviesti valdybos. Atsakėme jam oficialiai raštu, kad kadangi pavėluotai kreiptasi, negalėjome sukviest valdybos", - sakė J.Milerius.

Pastaraisiais mėnesiais V.Uspaskichas ne kartą lankėsi Rusijoje. Rugpjūčio pabaigoje jis ten vyko mirus motinai, kuri gyveno Urdomoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų