Pereiti į pagrindinį turinį

Saudo Arabija taps automobilių gamintoja?

2010-06-23 19:38
Saudo Arabija taps automobilių gamintoja?
Saudo Arabija taps automobilių gamintoja? / Gamintojo nuotr.

Saudo Arabijos karalius Abdula pritarė šalies planams tapti dar viena automobilių gamintoja.

Pirmuoju arabišku automobiliu galėtų tapti „Gazal-1“, kurio prototipas kiek anksčiau buvo pristatytas Ženevos automobilių parodoje.

Per pirmuosius 2 metus planuojama pradėti šio modelio gamybą, daugiausiai per metus surenkant iki 20 tūkst. vienetų.

Reikalingos investicijos vertinamos apie 500 milijonų JAV dolerių. „Vyksta derybos su Saudo Arabijos investuotojais“, - pareiškė projekto oficialus atstovas Abderrahman al-Ahmari.

Pristatytą parodoje koncepcinį variantą sukūrė Karaliaus Saudo Universiteto studentai. Daugelis smulkesnių techninių detalių kol kas neatskleidžiamos.

Kaip bazė modelyje buvo panaudotas „Mercedes Benz“ G-klasės visureigis. Studentų užduotis buvo „sujungti įgimtas ekstremalaus vairavimo bekelėje galimybes su komfortišku panaudojimu miesto ir užmiesčio keliuose“.

Prie kūrimo prisidėjo tokios kompanijos kaip „Magna-Steyr“, „Mercedes“, „Motorolla“ ir „Studio Torino“.

4,8 m ilgio bei 1,9 m pločio prototipo kėbulas pagamintas iš anglies pluošto, tačiau po būtinų sustiprinimų sveria tiek pat, kiek originalus plieninis G550. Kas varys automobilį, kol kas nežinoma, bet labiausiai tikėtina, jog bus panaudoti vieni iš galingesnių „Mercedes“ variklis. Tai ne taip jau ir svarbu – Saudo Arabija tikriausiai yra mažiausiai besirūpinanti kuro taupymu šalis…

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų