Pereiti į pagrindinį turinį

Nidoje atidaryta Užupio respublikos ambasada

2010-05-31 13:29

Bardų skvere Nidoje šeštadienio popietę oficialiai paskelbta apie Užupio respublikos ambasados Nidoje atidarymą.

Balandžio pirmą Užupyje pradėjo veikti Neringos ambasada. Atsilygindami tokiu pačiu draugiškumu užupiečiai įsteigė savo ambasadą Nidoje, kuri veiks čia esančiame bare "Kuršis".  Oficiali ambasados atidarymo ceremonija prasidėjo bardų koncertu.

"Užupio respublika neturi sienų. Jos piliečiu gali būti bet kuris norintis. Vienas iš pačių svarbiausių Užupio respublikos narių buvo Vytautas Kernagis. Ir visada juo liks", - atidarymo kalboje sakė Neringos ambasadorius Užupyje Saulius Pilinkus.

Į Nidą atvykę Užupio respublikos nariai įteikė naujosios ambasados vadovams Užupio vėliavą ir dėžę įvairių istorinių daiktų, kuriuos planuojama eksponuoti draugiškame Neringos muziejuje.

Renginyje taip pat buvo paskelbta apie V.Kernagio paminklo naują oficialią vietą. Kartu su Dainiumi Martinaičiu vedusi šviesaus atminimo Vytauto Kernagio dukra Eglė atkreipė visų dėmesį, kad nors suolelis, ant kurio seniau sėdėdavo V.Kernagio paminklas, tuščias, nereikėtų išsigąsti. "Benas jau rado sau vietą ir liks čia ilgai", - žadėjo ji, parodydama paminklą ant suoliuko Bardų skvere žvelgiantį į sceną. Planuojama, kad šiame skvere vyks įvairūs dainuojamosios poezijos renginiai.

Koncerte dalyvavo Kostas Smoriginas, Andrius Kulikauskas, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Neda Malūnavičiūtė, grupės "Atika", "Stipriai kitaip", "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" ir kiti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų