Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio“ sirgaliai kviečiami į protesto akciją (papildyta)

2010-05-13 12:49
„Žalgirio“ sirgaliai kviečiami į protesto akciją (papildyta)
„Žalgirio“ sirgaliai kviečiami į protesto akciją (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Socialiniame tinklapyje „Facebook“ pasirodė pranešimų, kuriais „Žalgirio“ sirgaliai raginami dalyvauti prie „Ūkio banko“ Kaune vyksiančioje protesto akcijoje.

„Ketvirtadienį, 14 val., „Žalgirio“ klubui neabejingi žmonės rinksis prie Laisvės alėjoje esančio „Ūkio banko“. Susirinkusieji uždegs žvakutes ir taip išreikš nepasitenkinimą tuo, kaip „ Žalgirio“ komandą valdo V.Romanovas, kuriam priklauso ir „Ūkio bankas“, rašoma kvietime.

Skelbiama, jog tokia pati akcija ketvirtadienį prie „Ūkio banko“ vyks ir Vilniuje.

Portalo žiniomis, „Žalgirio“ sirgalių klubo nariai trečiadienio vakarą rinksis į pasitarimą ir tarsis, kaip protestuoti prieš V.Romanovo sprendimus ketvirtadienį vyksiančių rungtynių metu.

Kauno apskrities policija primena, kad tiek mitingo organizatoriams, tiek jo dalyviams privalu laikytis ir nepažeisti Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo nuostatų. Šis įstatymas nustato susirinkimų organizavimo sąlygas bei tvarką viešosiose vietose.

Pareigūnai atkreipia būsimų protesto akcijos dalyvių dėmesį, kad iki šiol akcijos rengėjai nesikreipė į miesto savivaldybės administraciją ir neturi leidimo šią akciją rengti.

Pasak Kauno apskrities policijos viršininko Algirdo Kaminsko, kauniečiai visada buvo aistringi krepšinio sirgaliai, o policijos pareigūnams visada su jais pavykdavo surasti kompromisą kritinėmis situacijomis.

Policija tikisi, kad ir šį kartą bus elgiamasi oriai, paisoma įstatymų, akcijos dalyviai bus geranoriškai nusiteikę savo reikalavimus išsakyti taikiai ir gerbs policijos pareigūnų prievolę užtikrinti viešąją tvarką ir rimtį bei kiekvieno piliečio saugumą.

Už Susirinkimų įstatymo pažeidimą baudžiama administracine tvarka. Administraciniame pažeidimų kodekse numatyta, kad susirinkimų tvarkos pažeidimai užtraukia baudą nuo 500 iki 2 tūkst. litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Už riaušių sukėlimą, išprovokavimą žmones viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip pažeisti viešąją tvarką numatyta baudžiamoji atsakomybė - areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Jei riaušių metu panaudojami šaunamieji ginklai ar sprogmenys, pasipriešinama policininkams - baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų