Pereiti į pagrindinį turinį

Amazonės miškuose rasta „nepaliesta“ gentis

Amazonės miškuose rasta „nepaliesta“ gentis
Amazonės miškuose rasta „nepaliesta“ gentis / NASA nuotr.

Brazilijos valdžia patvirtino, kad surasta žmonių populiacija, kuri buvo visiškai izoliuota nuo pasaulio. Gentis aptikta Amazonės miškuose. Apskaičiuota, kad atokioje vietovėje gyvena apie 200 žmonių.

Buvo pastebėtos trys didžiulės miško kirtymės pietvakarių dalyje, netoli Peru sienos, rašo dailymail.co.uk

Žmonių populiacija buvo užfiksuota satelitu. Daugiau nuotraukų gauta naudojant oro transportą. Jis naudojamas, norint išvengti izoliuotų grupių trukdymo.

Pagal Brazilijos įstatymus tokių genčių trikdyti negalima, kad būtų išlaikomas gyventojų autonomiškumas.Tokias populiacijas stebinti organizacija yra apskaičiavusi, kad Amazonės teritorijoje yra apie 68 tokios gentys.

Naujausiai pastebėta žmonių populiacija gyvena keturiuose šiaudiniais stogais apdengtuose pastatuose, augina kukurūzus, bananus, riešutus ir kitus augalus.

Preliminariais stebėjimais manoma, kad šių žmonių kalba turėtų priklausyti „pano“ kalbų grupei – kalbamai nuo Brazilijos Amazonės miškų iki Peru ir Bolivijos džiunglių.

Aptikta gentis gyvena Vale do Javari rezervate, kurio dydis beveik atitinka Portugalijos dydį. Teritorija kartu naudojasi dar 14 “nepaliestų” genčių.

Tačiau šioms gentims gresia išnykimas dėl nelegalios žvejybos, medžioklės, medžių kirtimo bei ištėklių kasimo Amazonės miškų teritorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų