Pereiti į pagrindinį turinį

Saugumas kelyje: vaikiška kėdutė – kokonas

2012-04-11 18:28
Saugumas kelyje: vaikiška kėdutė – kokonas
Saugumas kelyje: vaikiška kėdutė – kokonas / Carcoon nuotr.

Britų inžinieriai sukūrė kėdutę vaikams, kuri eismo įvykių metu padės išsaugoti daugiau mažamečių gyvybių. Nauja vaikiška kėdutė primeną kokoną. Kūrėjai teigia, kad ši sėdynė vaikams ne tik geriau apsaugo kūdikius avarijos metu, bet yra atspari ugniai. Gaisro atveju kėdutėje-kokone vaikui deguonis tiekiamas iki 20 min. Novatorišką kėdutę taip pat galima judinti apie ašį. Tai leidžia lengviau atsegti ir iškelti vaiką iš automobilio.

Teigiama, kad šios kėdutės vaikams prekyboje gali pasirodyti kitų metų pradžioje ir kainuoti apie 2000 litų.

Šio gaminio naujovė – iš kėdės išsiskleidžianti oro pagalvė, kuri apsaugo visą vaiko kūną ir palieka vietos orui. Kitaip nei įprastos oro pagalvės, ši oro pagalvė nesubliukšta iškart po smūgio, tai leidžia ilgiau išlaikyti vaiką apsaugotą nuo skeveldrų.

Kėdutės autorius Jullianas Preston-Powersas pasakoja, kad šios vaikiškos kėdutės idėja jam kilo po pokalbio su ugniagesiu, kuris smarkiai nusidegino rankas, kai bandė iš degančios mašinos išgelbėti kūdikį. Dėja, vaikas žuvo.

Šioje kėdutėje taip pat įmontuota perspėjimo sistemą, kuri nutikus įvykiui išsiunčia signalą pirmosios pagalbos įstaigoms. Žinute pranešama, kad avarijos dalyvis yra mažametis. Tai leistų greitosios pagalbos darbuotojams iš anksto pasiruošti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų