Pereiti į pagrindinį turinį

Architektų sprendimai nustebino

2024-09-12 09:36

Norėčiau pateikti savo nuomonę apie kelis pastarojo meto architektūrinius sprendimus mūsų mieste.

Įžvalga: neseniai iš pagrindų atnaujintas Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas atsidūrė medžių ir kitų pastatų apsuptyje.
Įžvalga: neseniai iš pagrindų atnaujintas Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas atsidūrė medžių ir kitų pastatų apsuptyje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Neseniai buvo iš išorės gražiai restauruotas ir sutvarkytas seniai stovėjęs apleistas vadinamojo bravoro pastatas Šaulių gatvėje.

Būtų įdomu sužinoti ir tai, ar ant to pastato kamino bus įrengta buvusi graži vėtrungė? Kol kas ant atnaujinto kamino jos nėra.

Turėčiau klausimų atsakingų įstaigų atstovams ir dėl naujai pastatyto pastato S. Nėries gatvėje, prie įvažos į gatvelę, vedančią autobusų stoties link.

Tas aukštas, penkių aukštų pastatas savo korpusu smarkiai uždengia vaizdą į senąjį, neogotikos stiliaus buvusį Pedagoginio instituto pastatą, jei žiūrime nuo atviros vietos iš autobusų stoties pusės.

Dabar tas gražus raudonų plytų pastatas, priklausantis Klaipėdos universitetui, tapo beveik nematomas, nes jis atsidūrė medžių ir kitų pastatų apsuptyje, lyg kokiame šulinyje.

Noriu pasisakyti ir apie baigiamą statyti naują pastatą ir prie Danės krantinės, šalia Biržos tilto.

Tai – išties labai gražus pastatas, kuris papuoš mūsų miesto centrą. Tik kad jo rytinis galas beveik įsirėmė į Biržos tilto mūro konstrukciją.

Atrodo, čia nebebus nei išėjimo, nei kelio krantinės link, nebent būtų pašalinti šoniniai laiptai, vedantys link tilto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų