Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl petardų – anarchija?

2014-01-06 16:31
Vaikams - policijos pamokos apie elgesį su pirotechnikos gaminiais
Vaikams - policijos pamokos apie elgesį su pirotechnikos gaminiais / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lietuviai yra nekantrūs, – likus mėnesiui iki didžiųjų metų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų metų – miestuose, miesteliuose, gyvenvietėse pradedami masiškai sprogdinti įvairiausi pirotechnikos gaminiai. Vieniems tai yra pramoga, kiti – grožisi įspūdingais padrikai leidžiamų fejerverkų vaizdais, treti piktinasi keliamu triukšmu ir baiminasi, kad gali būti sužaloti. Daugiausia pirotechnikos priemonių iššaunama, pasitinkant Naujuosius metus. Dangus tuomet nušvinta įvairiausiomis spalvomis. Tačiau būtent tą naktį yra didesnė tikimybė ir nukentėti dėl netinkamai driokstelėjusių pirotechnikos gaminių. Jie sprogdinami ir masinėse susibūrimo vietose. Tai daro ir neblaivūs asmenys. Miestas tomis akimirkomis primena ne švenčių, o veikiau karo zoną. Ar reikia griežtinti naudojimosi pirotechnikos priemonėmis tvarką?


Kristina Vintilaitė, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja:

– Esu prieš tokią anarchiją, kuri dedasi mieste, sutinkant Naujuosius metus, naudojant petardas. Baisu žiūrėti, kas vyksta Teatro aikštėje – fejerverkai leidžiami įvairiomis kryptimis, žmonės neblaivūs, šalia stovi maži vaikai. Miesto centras tikrai tampa panašus į mūšio lauką. Siauros gatvelės, visur gyvenamieji namai, iš pastatų išėję žmonės, o čia pat sprogdinamos petardos. Iki nelaimės – vienas žingsnis. Manau, kad užtektų vieno miesto fejerverko. Visa kita tegul būna šaudoma privačiose valdose. Kol kas negaliu pasakyti, kaip reikėtų griežtinti naudojimosi pirotechnikos priemonėmis tvarką. Reikia išaiškinti, ar tai savivaldos funkcija, tačiau pasisakyčiau už tai. Juokauti su pirotechnika negalima. Juolab kad turime labai skaudžių pamokų.

Prieš
Viačeslavas Titovas, Klaipėdos miesto tarybos narys:

– Manau, kad nereikėtų griežtinti naudojimosi pirotechnikos priemonėmis taisyklių. Užtenka ir tų, kurios dabar yra. Visokių draudimų ir taip per daug. Naujųjų metų sutiktuvės – labai graži šventė. Mieste tada visuomet tvyro gera nuotaika. Reikia grožėtis, kai pasitinkant Naujuosius metus nušvinta visas dangus. Tai labai įspūdinga. Juk taip būna tik kartą per metus. Yra žmonių, kurie sako, kad pirotechnikos priemonės – pavojingos. Tačiau, jei vadovausimės tokiu požiūriu, tai pavojinga yra ir gyventi. Viskas turi būti ribojama proto. Mūsų pirotechnikos priemonės yra licencijuotos, kokybiškos, saugios. Žmonės atsargiai jas stengiasi naudoti. Pagaliau, juk nešaudo vienas į kitą. Dėl vieno vakaro tikrai nereikia griežtinti taisyklių. Reikia tik grožėtis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų