Pereiti į pagrindinį turinį

Afganistano prezidentas H. Karzai atidavė savo balsą šalies vadovo rinkimuose

2014-04-05 07:11
BNS inf.
Hamidas Karzai
Hamidas Karzai / Reuters nuotr.

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) šeštadienį balsavo rinkimuose, žyminčiuose pirmojo šioje šalyje demokratinio valdžios perdavimo pradžią – dabartinis šalies vadovas pasitrauks iš posto, nes negali vadovauti šaliai ilgiau nei dvi kadencijas.

„Atidaviau savo balsą – jaučiuosi laimingas ir išdidus, nes esu Afganistano pilietis“, – H.Karzai sakė po balsavimo vienoje mokykloje netoli prezidentūros Kabule.

„Ši diena yra svarbi mūsų ateičiai, mūsų šalies ateičiai. Raginu afganų liaudį eiti į balsavimo apylinkes, nepaisant lietaus, šaltų orų ir priešo grasinimų ..., leisti šaliai žengti dar vieną žingsnį sėkmės link“, – pridūrė jis.

H.Karzai pažadėjo likti neutralus per šiuos rinkimus ir rūpintis, kad balsavimas būtų laisvas bei sąžiningas, nors prezidentas buvo kaltinamas dėl masinių klastojimų per 2009 metais vykusius rinkimus, kai jis išliko valdžioje po ilgo ir ginčijamo proceso.

Nuo Talibano režimo nuvertimo 2001 metais Afganistanui vadovaujantis H.Karzai sako gyvensiantis kaip privatus pilietis Afganistane, kai paliks prezidentūrą, tačiau manoma, jog jo politinė įtaka liks didelė.

Pirmosiomis balsavimo valandomis talibų sukilėliai nesurengė didesnių atakų, nors kovotojai žadėjo sutrikdyti šiuos rinkimu.

Saugumo pajėgų budrumas buvo sustiprintas visoje šalyje, siekiant apsaugoti rinkėjus, rinkimų darbuotojus ir balsavimo apylinkes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų