Pereiti į pagrindinį turinį

P. Mordaunt atsiėmus savo kandidatūrą, JK premjeru taps R. Sunakas

2022-10-24 13:25

Jungtinės Karalystės ministrų kabineto narei Penny Mordaunt (Peni Mordont) pirmadienį atsiėmus savo kandidatūrą, naujuoju valdančiosios Konservatorių partijos vadovu ir šalies premjeru taps buvęs iždo kancleris Rishi Sunakas (Rišis Sunakas), skelbia britų transliuotojas BBC.

Rishi Sunakas
Rishi Sunakas / Scanpix nuotr.

Įtakingo konservatorių parlamentarų 1922-ųjų komiteto pirmininkas Grahamas Brady (Grejemas Breidis) paskelbė, kad sulaukė tik vienos kandidatūros į partijos lyderio postą, tad naujuoju partijos ir vyriausybės vadovu taps R. Sunakas.

R. Sunakas taps pirmuoju nebaltaodžiu JK lyderiu, kuriam teks užduotis stabilizuoti partiją ir šalį ekonominių ir politinių neramumų laikotarpiu.

Kaip valdančiosios partijos lyderis, jis perims ministro pirmininko pareigas iš Liz Truss (Liz Tras), kuri praėjusią savaitę pasitraukė iš pareigų po 45 darbo dienų.

Vėliau pirmadienį R. Sunakas kreipsis į JK parlamentarus.

P. Mordaunt savo pareiškime, kuriame paskelbė nesieksianti tapti partijos ir vyriausybės vadove, sakė: „Nepaisant sutrumpinto lyderio konkurso tvarkaraščio, akivaizdu, kad kolegos mano, jog šiandien mums reikia tikrumo. Šį sprendimą jie priėmė sąžiningai, siekdami šalies gerovės.“

„Taigi, dabar išsirinkome naują ministrą pirmininką. Šis sprendimas yra istorinis ir dar kartą parodo mūsų partijos įvairovę ir talentą. Visiškai remiu Rishi“, – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų