Pereiti į pagrindinį turinį

Bedarbio taikinys – karališkoji šeima

2009-05-02 09:00
Tragedija: išvertęs policijos pastatytą užtvarą, už kurios penkiomis ar šešiomis eilėmis stovėjo žmonės, automobilis griovė juos, kai kurie nuo smūgio išlėkė į orą.
Tragedija: išvertęs policijos pastatytą užtvarą, už kurios penkiomis ar šešiomis eilėmis stovėjo žmonės, automobilis griovė juos, kai kurie nuo smūgio išlėkė į orą. / AFP nuotr.

Nyderlandai negali atsigauti nuo šoko. Užvakar minėtą Karalienės dieną paženklino kraupi tragedija – darbo netekęs vyras bandė taranuoti autobusą, kuriuo važiavo karališkoji šeima, ir sutraiškė penkis žmones bei vėliau pats ligoninėje mirė.

Žmonės skraidė

Ketvirtadienį tūkstančiai žmonių Apeldorno mieste susirinko atšvęsti Karalienės dienos ir pasveikinti karališkąją šeimą. Tačiau per ceremoniją netikėtai išniro dideliu greičiu lekiantis mažas juodas automobilis. Jis skriejo link atviro autobuso, kuriuo per šventinį renginį važiavo karalienė Beatričė, sosto įpėdinis princas Willemas Alexanderis su žmona princese Máxima ir kiti karališkosios šeimos nariai.

Išvertęs policijos pastatytą užtvarą, už kurios penkiomis ar šešiomis eilėmis stovėjo žmonės, automobilis griovė juos, kai kurie nuo smūgio išlėkė į orą. Galiausiai vos keliais metrais prasilenkęs su karališkuoju kortežu automobilis rėžėsi į akmeninį paminklą juosiančią tvorą.

Spėjo prisipažinti

Policininkai ištraukė sužeistą vairuotoją, jo kakta buvo kruvina. Vyras prisipažino, kad jo atakos taikinys buvo karališkoji šeima.

"Iš pirmo jo pokalbio su policija, kol jis dar nebuvo ištrauktas iš automobilio, turime pagrindo manyti, jog tai buvo tyčinis aktas", – sakė prokuroras Ludo Goosensas.

Vėliau išaiškėjo, kad kraupų išpuolį surengęs vairuotojas yra 38 metų olandas Karstas Tatesas, kuris vakar naktį mirė ligoninėje. Pranešama, kad jis neseniai neteko darbo ir jam grėsė būti iškraustytam iš savo namų. Pareigūnai teigia, kad K.Tatesas nebuvo nestabilios psichikos ir veikė vienas. Automobilyje taip pat nerasta sprogmenų ar kokių nors kitokių ginklų.

"Sunku pagalvoti"

Šis išpuolis nusinešė penkių žmonių gyvybę, o dar trylika buvo sužeista. Aštuonių iš jų sužeidimai labai sunkūs. Autobusui nekliuvo, nenukentėjo ir kortežas. Vienas policininkas išsisuko nuo smūgio nušokdamas nuo dviračio.

"Iš pradžių buvusi didi diena virto baisia tragedija, kuri mus visus didžiai sukrėtė, – kalbėjo akivaizdžiai prislėgta karalienė Beatričė per nacionalinę televiziją. – Sunku pagalvoti, jog kažkas tokio baisaus galėjo atsitikti. Mano šeima ir, manau, kiekvienas mūsų šalyje, užjaučia nukentėjusiuosius, jų artimuosius, draugus ir visus tuos, kuriuos palietė ši nelaimė."

Apeldorno meras paskelbė, jog oficialūs šventės renginiai nutraukiami. Taip pat padaryta ir Roterdame bei kituose miestuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų