Pereiti į pagrindinį turinį

Britų konservatoriai pradeda partijos lyderio rinkimus

2024-09-04 10:46 diena.lt inf.

Po  skaudaus pralaimėjimo parlamento rinkimuose britų konservatoriai trečiadienį pradeda naujo partijos lyderio rinkimus. Šis pakeis buvusį ministrą pirmininką Rishį Sunaką, kuris po pralaimėjimo paskelbė apie pasitraukimą. Rinkimuose dalyvauja šeši kandidatai. Favoritais laikomi buvusi verslo bei prekybos sekretorė Kemi Badenoch ir buvęs vidaus reikalų sekretorius Jamesas Cleverly‘is.

Kemi Badenoch
Kemi Badenoch / Scanpix nuotr.

Be K. Badenoch dešiniajam partijos sparnui dar priklauso buvęs migracijos sekretorius Robertas Jenrickas ir buvusi vidaus reikalų sekretorė Priti Patel. Tuo tarpu J. Cleverly‘is, buvęs saugumo sekretorius Tomas Tugendhatas ir buvęs darbo sekretorius Melas Stride‘as žinomi kaip nuosaikūs politikai.

Tačiau ekspertai pabrėžia, kad Konservatorių partija bet kokiu atveju dar labiau pasistūmės į dešinę, taip reaguodama į dešiniosios populistinės partijos „Reform UK“ sėkmę rinkimuose.

Rinkimuose 121 konservatorių frakcijos parlamente atstovas kelias savaites truksiančiame procese balsuos keliais etapais, kol liks tik du kandidatai. Kas taps naujuoju pirmininku, tada spręs partijos bazė.

Rezultatai bus paskelbti lapkričio 2 d. Laimėtoja ar laimėtojas tada taps ir naujuoju opozicijos lyderiu parlamente.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų