Pereiti į pagrindinį turinį

Buvę demokratų kongresmenai ragina J. Bideną trauktis iš rinkimų

2024-07-13 23:24

Tęsiantis diskusijoms dėl JAV prezidento Joe Bideno tinkamumo siekti perrinkimo, 24 buvę demokratų kongresmenai paragino jį trauktis iš rinkimų kovos.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / EPA-ELTOS nuotr.

J. Bidenas geriausiai pasitarnautų šaliai, jei atleistų delegatus nuo pareigos demokratų partijos suvažiavime balsuoti už jo kandidatūrą, sakoma paskelbtame atvirame laiške. Vietoj to esą kitiems turi būti sudaryta galimybė varžytis dėl kandidatavimo lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Esame tikri, kad varžytųsi vienas ar keli pajėgūs demokratų kandidatai“, – rašo buvę Kongreso nariai „amerikiečiams“ adresuotame laiške, kurį cituoja žinių portalas „Politico“. Prezidento „sąžiningumas ir vizija“ nepasikeitė, pabrėžia demokratai. „Tačiau energijos ir ištvermės, kurios prezidentui reikia rinkimų kovai ir dar vienai kadencijai, nebėra“, – konstatuoja jie.

81-erių J. Bidenas po jam itin nesėkmingų TV debatų su konkurentu Donaldu Trumpu birželio pabaigoje sulaukia didelio spaudimo trauktis iš rinkimų – esą kyla rimtų abejonių dėl jo fizinės ir psichinės sveikatos. Virtinėje viešų pasirodymų šią savaitę demokratas prezidentas mėgino išsklaidyti abejones. Pastarąjį kartą penktadienį Detroite jis pabrėžė nesitrauksiąs iš rinkimų kovos.

Savo atvirame laiške 24 buvę kongresmenai rašo, kad jiems nerimą kelią ne tik prezidento rinkimai, bet ir tai, kad Kongresas gali pereiti į respublikonų rankas. Jei „įvyks blogiausia, ir Trumpas valdys dar vieną kadenciją“, demokratams esą reikia bent jau Kongreso, kad nuo visiškos respublikonų kontrolės apsaugotume „mūsų laisvę ir teisinę valstybę“.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)