Quantcast

Buvęs Kinijos gynybos ministras pašalintas iš valdančiosios Komunistų partijos

  • Teksto dydis:

Buvęs Kinijos gynybos ministras Li Shangfu, kuris pernai staiga buvo atleistas iš pareigų, buvo pašalintas iš valdančiosios Komunistų partijos, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Politbiuras [...] nusprendė pašalinti Li Shangfu iš partijos, panaikinti jo, kaip 20-ojo nacionalinio suvažiavimo atstovo, įgaliojimus ir perduoti jo įtariamus nusikaltimus prokuratūros kariniams pareigūnams, kad jie juos išnagrinėtų ir vykdytų baudžiamąjį persekiojimą pagal įstatymus“, –  skelbė valstybinis transliuotojas CCTV.

Ketvirtadienį susirinkęs įtakingasis Komunistų partijos politbiuras, sudarytas iš vyresniųjų vadovų, peržiūrėjo ataskaitą apie Li Shangfu statusą.

Pasak CCTV, jie nusprendė, kad Li Shangfu „išdavė savo pirminę misiją ir pažeidė partijos dvasią bei principus“.

Jis „smarkiai užteršė politinę aplinką ir pramonės etosą karinės įrangos srityje ir padarė didelę žalą partijos reikalams, nacionalinei gynybai ir ginkluotųjų pajėgų kūrimui“, nurodė CCTV.

Li Shangfu įtariamas korupcija. Jis kaltinamas tuo, kad „naudodamasis savo padėtimi paėmė didžiules pinigų sumas, siekdamas naudos kitiems asmenims [...] ir davęs pinigų kitiems dėl netinkamų priežasčių“, sakoma pranešime.

Be to, jis taip pat „neteisėtai siekė asmeninės naudos sau ir kitiems asmenims, sudarydamas susitarimus dėl paskyrimo į pareigybes“, priduriama jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių