Pereiti į pagrindinį turinį

Estijos prezidentė K. Kaljulaid sušaukė naujos sudėties parlamentą į pirmąjį posėdį

2019-03-31 09:31 diena.lt inf.

Sekmadienį Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid pasirašė dekretą, kuriuo į pirmąjį posėdį ketvirtadienį, balandžio 4 d., sušaukiamas naujasis, 14-os sudėties Riigikogu, rašo estų laikraštis „Postimees“.

Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid / AFP nuotr.

„Tikiuosi, kad kiekvienas deputatas, gavęs tautos mandatą, gerai pagalvos apie tai, ko verta jo atsakomybė. Tautos atstovas yra laisvas. Jis neatsako nei savo partijos bendražygiams, nei frakcijos lyderiui ir netgi ne tam tikro regiono gyventojams. Pirmiausia kiekvienas deputatas atsako Estijos tautai, mūsų valstybei. Atsako už tai, kad mūsų Konstitucijos principai būtų gerbiami, kad būtų saugoma laisvė ir vertybės, tokios brangios mūsų tautai ir mūsų šaliai“, - sakoma K. Kaljulaid kreipimesi į Riigikogu narius.

Estijos prezidentė taip pat palinkėjo naujosios sudėties parlamentui vienybės.

„Tikiuosi, kad ketvirtadienį susirinksiančios sudėties parlamentui užteks noro susitelkti ties tuo, kas mus vienija ir kaip visuomenę veda pirmyn“, - sakė ji.

Praeitą sekmadienį surengtus Estijos parlamento rinkimus laimėjo Reformų partija.

Suskaičiavus visus balsalapius, paaiškėjo, kad Reformų partija surinko 28,8 procento balsų ir turės parlamente 34 mandatus iš 101 (keturiais daugiau negu dabar). Antrąją vietą užėmė Estijos premjero Jurio Rato vadovaujama Centro partija su 23 procentais balsų (26 mandatai, vienu mažiau). Trečiojoje vietoje - Estijos konservatyvioji liaudies partija (17,8 procento, 19 mandatų, 12 daugiau negu dabar). Tolesnes vietas užėmė „Tėvynė“ (11,4 procento, 12 mandatų, dviem mažiau) ir Socialdemokratų partija (9,8 procento, 10 mandatų, penkiais mažiau). Kitos partijos neperžengė 5 procentų barjero.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų