Pereiti į pagrindinį turinį

Europos Komisija ragina užimti „tvirtą ir vieningą“ poziciją dėl JAV šnipinėjimo

2013-10-24 12:24 diena.lt inf.

Europos Sąjungos (ES) aukščiausioji vykdomosios valdžios institucija ketvirtadienį pareiškė, kad naujausias pranešimas apie Jungtinių Valstijų vykdomą šnipinėjimą Europoje rodo, kad atėjo laikas užimti „tvirtą ir vieningą“ poziciją dėl duomenų apsaugos.

„Duomenų apsauga turi būti taikoma, nepriklausomai nuo to, ar tai susiję su piliečių elektroniniais laiškais, ar su Angelos Merkel mobiliuoju telefonu“, – pareiškė ES teisingumo komisarė Viviane Reding (Vivjan Reding), kurios žodžius citavo atstovė.

„Dabar laikas imtis veiksmų, o ne vien deklaracijų ES viršūnių susitikime“, – pareiškė ji, kalbėdama apie duomenų apsaugos įstatymą, kuris jau ilgus mėnesius yra įstrigęs dėl nesutarimų tarp 28 Bendrijos narių.

Įstatymo priėmimas „būtų Europos nepriklausomybės deklaravimas, nes jis leistų Europai tvirtai stoti prieš JAV ... užsitikrinant tvirtą ir vieningą nuomonę šiuo klausimu“.

„Tik būdami vieningi šiuo klausimu mes būsime autoritetingi“, – pridūrė ji.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kurią supykdė pranešimai apie įtariamą JAV vykdytą jos šnipinėjimą, ketina aptarti slaptą JAV žvalgybos programą su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande (Fransua Holandu) ketvirtadienį prasidedančiame dviejų dienų ES viršūnių susitikime, informavo vienas prancūzų diplomatijos šaltinis.

Vokietijos vyriausybė iškvietė JAV ambasadorių Berlyne pasiaiškinti dėl gautos informacijos, jog Jungtinės Valstijos tikriausiai šnipinėjo kanclerės A.Merkel mobilųjį telefoną, dėl ko Vokietijoje kilo didelis pasipiktinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų