„Manau, kad daugelis žmonių galvoja apie supuvusių ingredientų panaudojimą, tačiau mūsų sektorius skatina maisto švaistymą, todėl susidaro gausybė atliekų, kurios iš tiesų dar yra valgomos. Mes tiesiog bandome susigrąžinti kai kuriuos produktus ir skatinti tvarumą“ – teigė restorano atstovė.
Šiame restorane picoms naudojami negražūs grybai, iškraipytos formos paprikos ir pakitusios spalvos pomidorai. Tiesa, visi šie ingredientai yra saugūs valgyti, tačiau dėl savo prastos išvaizdos kitu atveju būtų išmesti.
Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
„Kai kurie žmonės gal neperskaito, kad šie mėsos kukuliai pagaminti iš jaučių širdžių, jie užsisako ir sako, kad tai yra geriausi mėsos kukuliai, kuriuos yra valgę gyvenime. O mes atsakome – „taigi, jums patinka jautienos širdis?“ ir jie nustemba. Smagu matyti tą pereinamąjį etapą ir atverti žmonėms akis“, – pasakojo restorano atstovė.
Susidaro gausybė atliekų, kurios iš tiesų dar yra valgomos.
O štai Portlande įsikūręs kavinių tinklas nuo šiol gamina ledus, kurių skoniams gaminti naudojami tokie perdirbti ingredientai kaip duona ir malti kakavos lukštai, kurie paprastai išmetami gaminant šokoladą. Anot restorano savininkų, taip skleidžiama žinia visuomenei, kad neišvaizdus maistas neturėtų atsidurti šiukšlių dėžėje ir paskatinti žmones mažiau švaistyti. Mat Amerikoje kasmet išmetama daugiau kaip 35 mln. tonų maisto, o tai yra apie 40 proc. viso šalyje pagaminto maisto.
Visi gaminiai iš perdirbtų produktų dabar Amerikoje žymimi specialiu ženklu. Kai 2021 metais šis ženklas buvo imtas naudoti, jį gavo 30 produktų. Dabar šį ženklą turi 450 maisto gaminių.
Naujausi komentarai