Pereiti į pagrindinį turinį

J. Bidenas apsilankė uragano „Milton“ šėlsmo paveiktoje Floridoje

2024-10-14 09:21 diena.lt inf.

AV prezidentas Joe Bidenas apsilankė Floridos valstijoje, kad susidarytų vaizdą apie uragano „Milton“ padarytą žalą. Demokratas iš oro apžiūrėjo nuniokotas teritorijas prie Tampos vakarinėje Floridos pakrantėje ir susitiko su nukentėjusiais gyventojais bei gelbėjimo tarnybų atstovais.

Scanpix nuotr.

„Laimei, audros padariniai nebuvo tokie katastrofiški, kaip prognozavome“, – sakė J. Bidena. Tačiau kai kuriems žmonėms tai esą vis tiek  buvo katastrofa. Daugelis neteko namų, viso savo turto, o kai kurie savo ar artimųjų gyvybės. „Buvo užtvindyti ištisi miesto kvartalai, milijonai žmonių neturėjo elektros energijos“, – kalbėjo prezidentas ir pažadėjo pagalbą.

„Tokiais momentais mes susitelkiame, kad padėtume vieni kitiems – ne kaip demokratai ar respublikonai, bet kaip amerikiečiai“, – pabrėžė J. Bidenas. Jis, be kita ko, paskelbė apie milijoninę paramą, kad būtų atkurtas elektros tiekimas ir energetikos infrastruktūra taptų atsparesnė būsimoms audroms.

Uraganas „Milton“ praėjusią savaitę Floridoje pražudė 17 žmonių. Jis maždaug už 100 km į pietus nuo Tampos smogė sausumai kaip 3 kategorijos uraganas. JAV vyriausybės vertinimu, stichijos padaryta žala siekia 50 mlrd. dolerių (45,67 mlrd. eurų).

Tai buvo jau antrą smarki audra per dvi savaites. Prieš tai JAV pietryčiuose šėlo „Helene“, keliose valstijose padariusi didelių nuostolių. Žuvo mažiausiai 237 žmonės. Daugiau aukų per pastaruosius 50 metų pareikalavo tik uraganas „Katrina“ 2005-aisiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų