Pereiti į pagrindinį turinį

JAV didieji bankai tikrino sąskaitas, ieškodami pinigų plovimo iš Rusijos požymių

2019-04-11 12:55 diena.lt inf.

Trys didžiausi JAV bankai tikrino savo klientų sąskaitas, ieškodami galimo pinigų plovimo iš Rusijos požymių, rašo tarptautinis verslo leidinys „Financial Times“.

Scanpix nuotr.

„Bank of America“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Brianas Moynihanas (Brajanas Moinichenas) bei jo kolegos Jamesas Gormanas (Džeimsas Gormanas) iš „Morgan Stanley“ ir Michaelas Corbatas (Maiklas Korbatas) iš „Citigroup“ apie tai pranešė per klausymus JAV Kongrese.

„Bank of America“ ir „Morgan Stanley“ vadovai patikino, kad per šiuos patikrinimus jokių įtartinų finansinių operacijų nebuvo nustatyta, tuo tarpu „Citigroup“ vadovas pareiškė, jog „besitęsiančio tyrimo komentuoti negali“, pažymi „Financial Times“.

JAV įstatymų leidėjai tęsia „Deutsche Bank“ veiklos tyrimus, kuris kaltinamas neužkirtęs galimybių savo klientams plauti pinigus iš Rusijos.

2017 metais „Deutsche Bank“ sutiko sumokėti 630 mln. JAV dolerių baudą pagal ankstesnių panašių tyrimų Jungtinėse Valstijose ir Jungtinėje Karalystėje išvadas.

„Buvo daug pranešimų apie tai, kaip „Deutsche Bank“ tapo nusikaltėlių, kleptokratų ir Putino sąjungininkų (Rusijos prezidento) aptarnavimo platforma, neteisėtai įgytas lėšas nukreipiančių iš Rusijos“, – pareiškė JAV Atstovų rūmų finansų komiteto pirmininkė – sakė Namo finansų paslaugų komiteto pirmininkas Maxine Waters (Maksin Voters).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų