Pereiti į pagrindinį turinį

Kanadoje sprogo nevaldomas traukinys

2013-07-08 23:59
Kanadoje sprogo nevaldomas traukinys
Kanadoje sprogo nevaldomas traukinys / AFP nuotr.

Lak Megantiko, Kanados Kvebeko valstijoje esančio miesto, gyventojai su siaubu atsimins, kaip miestelio centre sprogo naftos produktus gabenantis traukinys. Pasak pareigūnų, į miestą traukinio vagonai įlėkė niekieno nevairuojami.

Gelbėtojai daugiau nei parą gesino milžinišką gaisrą. Pasak jų, aukų gali būti dešimtys. Tiriantys nelaimės priežastis pareigūnai pabrėžė, kad traukinys į Lak Megantiką, kuriame gyvena apie 6 tūkst. žmonių, įvažiavo nevairuojamas.

Pasak jų, maždaug už 7 km nuo Lak Megantiko esančiame Nanro mieste sąstatas buvo sustabdytas, nes keitėsi mašinistų komanda. Tačiau traukinys ėmė judėti, nors buvo įjungti traukinio stabdžiai.

Leisdamasis nuo kalno traukinys įgavo pagreitį ir pasiekęs Lak Megantiko stotį nuslydo nuo kelio. Pasak liudininkų, įvažiuodamas į miestelį traukinys lėkė nemažu greičiu, o tada sprogo.

Lak Megantiko miestelis įsikūręs už 250 km nuo Monrealio. Sprogus naftos produktus gabenančioms cisternoms į dangų pakilo ugnies kamuoliai. 2 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Traukinys nuo bėgių nulėkė šeštadienį, o gaisras buvo užgesintas tik vakar po pietų. Tada buvo pradėtos ir žuvusiųjų paieškos.

Vienas ugniagesys patvirtino, kad bare, kurį prarijo liepsnos, buvo bent 50 žmonių. Tai patvirtino ir liudininkai, pasak jų, sprogimo metu netoli bėgių esančiuose baruose buvo daug žmonių.

"Viskas atrodė kaip kino juostoje. Atrodė, kad sprogimai buvo surežisuoti, bet viskas vyko iš tikrųjų", – pasakojo vienas liudininkas.

Geležinkelio bendrovės "Montreal, Maine & Atlantic Railway" atstovas Christophe’as Journetas patvirtino, jog traukinys Lak Megantiko miestą pasiekė nevairuojamas. Pasak jo, sąstatas buvo sudarytas iš 73 vagonų, kuriuose buvo gabenami naftos produktai. Jį tempė 5 lokomotyvai.

Centrinė Lak Megantiko dalis po gaisro atrodė kaip po karo. Buvo suniokota keletas pastatų. Netoli jų stovėjo sudegusios naftos cisternos.

Lak Megantiko merė Colette Roy-Laroche apgailestavo: "Kai matai, kad sunaikintas tavo miesto centras, klausi savęs tik viena – kaip mes sugebėsime atsigauti po šio įvykio?"

Kanados gelbėtojams padėjo ir kolegos iš Jungtinių Valstijų Meino valstijos. Šalies premjeras Stephenas Harperis tvirtino, kad jį sukrėtė avarijos mastas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų