Quantcast

Kanados ginkluotosioms pajėgoms pirmąkart istorijoje vadovaus moteris

  • Teksto dydis:

Kanados premjeras Justinas Trudeau ketvirtadienį pranešė apie būsimą generolės leitenantės Jennie Carignan paskyrimą Gynybos štabo vadove, skelbiama oficialiame kanadiečių vyriausybės puslapyje.

tsistatydinantį štabo viršininką generolą Wayne'ą Eyre'ą pakeisianti J. Carignan bus pirmoji moteris šalies istorijoje, vadovaujanti Kanados ginkluotosioms pajėgoms (CAF).

Jos karinė karjera trunka jau daugiau nei 35 metus.

2008 metais ji tapo pirmąja moterimi CAF istorijoje, vadovavusia kovinės ginkluotės daliniui. Po metų ji buvo dislokuota Afganistane, taip pat tarnavo Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Sirijoje.

2019–2020 metais ji vadovavo NATO misijai Irake, o 2021 metais buvo paaukštinta į dabartinį rangą. Pastaruosius trejus metus J. Carignan ėjo Nacionalinės gynybos profesinio elgesio ir kultūros skyriaus viršininkės pareigas, vadovaudama pastangoms pertvarkyti kariuomenės kultūrą.

Atsižvelgiant į naujas ir besikeičiančias grėsmes saugumui, CAF yra svarbesnės nei bet kada anksčiau – nuo Šiaurės Amerikos gynybos ir pagalbos gelbstint gyvybes nuo stichinių nelaimių nukentėjusiems kanadiečiams iki NATO kolektyvinės gynybos stiprinimo ir karinės paramos Ukrainai teikimo, teigiama pranešime.

J. Trudeau padėkojo W. Eyre'ui už jo vadovavimą Gynybos štabui nuo 2021 metų ir pasveikino jį išėjus į pensiją po 40 metų karinės tarnybos. Naujoji Gynybos štabo viršininkė bus paskirta liepos 18 dieną vyksiančioje ceremonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vade

Vade portretas
Blonde dazyta su akiniais tamsiais remeliais?

Arba karo kranklės

Arba karo kranklės portretas
arba iškrypėliai. Tai vienas ir tas pats, kaip kairysis šiknos pusrutulis, ar dešinysis.

akinanti pazangos sviesa

akinanti pazangos sviesa portretas
Mes protestuojam. REIKALAUJAM kad Kanadai vadovautu neaiskus padaras is LGBTQ+bl.>xxy-3k72 . Tai suteiktu Kanadai galingiausios armijos statusa. Kas to nenori ???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių