Pereiti į pagrindinį turinį

Kitas smūgis – ministrų kabinetui

2009-05-27 09:00

Laikraštis "Daily Telegraph" tęsia skandalingą reportažų ciklą. Šį kartą dienraštis pranešė, kad net devyni Leiboristų vyriausybės nariai už asmenines konsultacijas sumokėjo iš mokesčių mokėtojų kišenės.

Finansų ministras Alistairas Darlingas ir dar aštuoni valdančiosios daugumos ministrai iš viso išleido 11 tūkst. svarų sterlingų (43,19 tūkst. litų) sumokėdami už asmenines konsultacijas. Ironiška tai, kad už mokesčių mokėtojų pinigus jie mokėjo ekspertams, kurie aiškino, kaip politikai galėtų susigrąžinti sumokėtus mokesčius.

Be A.Darlingo, laikraštis mini vidaus reikalų ministrę Jacqui Smith, bendruomenių reikalų ministrę Hazel Blears, užsienio reikalų ministrą Davidą Milibandą, darbo ir pensijos reikalų ministrą Jamesą Purnellą, tarptautinio vystymo reikalų ministrą Douglasą Alexanderį ir aplinkos apsaugos ministrą Hilary Benną ir transporto ministrą Geoffą Hooną. Devinto ministro vardo laikraštis nemini, nes jo komentaro gauti nepavyko.

Pagal Didžiojoje Britanijoje susiklosčiusią praktiką konsultacijos dėl mokesčių susigrąžinimo netraktuojamos kaip tarnybinės išlaidos. Tačiau kai kurie Leiboristų partijos atstovai tvirtina, kad tai neprieštarauja Bendruomenės rūmų elgesio normoms.

Dėl politikų išlaidavimo skandalo jau buvo priversti pasitraukti teisingumo ministras Shahidas Malikas ir Bendruomenių rūmų pirmininkas Michaelas Martinas. Šiuo metu britų parlamentas svarsto galimybes kontroliuoti deputatų išlaidas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų