Pereiti į pagrindinį turinį

Kova su piratais tęsiasi

2009-05-04 09:00

Prie Somalio krantų vis dar neramu. Šį savaitgalį Somalio piratai džiaugėsi nauju grobiu – Pakistano prekiniu laivu su kroviniu.

Laivas "Al Misan" buvo pagrobtas maždaug 100 km nuo sostinės Mogadišo. Apie tai iš pakrantės kaimo Hararderės pranešė pats piratų vadas Ahmedas Abdi. Tas laivas gabeno automobilius, cukrų ir aliejų. "Vienas iš dviejų laivų, kuriuos vakar pagrobėme, buvo užsakytas Somalio prekybininkų, ir jau vyksta derybos, kad jis būtų paleistas", – telefonu sakė A.Abdi.

Šeštadienį Hararderės piratai paskelbė pagrobę du laivus. Vienas jų, kaip patvirtinta, yra britams ir graikams priklausantis "Ariana", kuris gabeno 35 tūkst. t sojos pupelių ir kurio įgulą sudaro 24 ukrainiečiai. Tikslios informacijos apie antrą pagrobtą laivą nėra. Manoma, kad tai ukrainiečių laivas, gabenęs Jungtinių Tautų transporto priemones ir kitus krovinius.

Apie 20 laivų šiais metais užgrobę piratai kartais gauna skaudžias šalia Somalio krantų patruliuojančių karo laivų pamokas. Šį sekmadienį pranešta, kad prancūzų karinis jūrų laivynas Indijos vandenyne sulaikė 11 įtariamų plėšikų. Jie buvo ginkluoti dviem automatais ir granatsvaidžiu. Nusikaltėlius sulaikė prancūzų fregatos "Nivose" įgula.

Įtariamieji, kaip teigiama, buvo sulaikyti daugiau kaip už 500 jūrmylių nuo Kenijos pakrantės. Piratai patys užpuolė "Nivose", tikriausiai per klaidą palaikę ją prekiniu laivu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų