Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos premjerė sako, kad „Vienybė“ turinti pareigą formuoti ir naująją vyriausybę

2014-10-05 07:23 diena.lt inf.
Laimduota Straujuma
Laimduota Straujuma / Reuters nuotr.

Latvijos premjerė Laimduota Straujuma pareiškė, jog dabartinė valdančioji centro dešinės partija „Vienybė“ turinti pareigą po visuotinių rinkimų formuoti ir naująją vyriausybę.

Interviu naujienų agentūrai BNS L.Straujuma pabrėžė, kad ji esanti pasirengusi formuoti naująją vyriausybę ir kad „Vienybė“ neplanuoja skirti kito kandidato į ministro pirmininko postą.

Premjerė pridūrė, jog dėl būsimos vyriausybės formavimo pirmiausia tarsis dabartiniai valdančiosios koalicijos partneriai - „Vienybė“, nacionalistinis konservatyvus Nacionalinis aljansas ir centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga.

„Artimiausiu metu mes susitiksime su dabartinės koalicijos partneriais ir tada aptarsime, ar išplėsti koaliciją. Žinoma, mes tarsimės su Latvijos regionų aljansu, jei jie gaus vietų parlamente“, - sakė L.Straujuma.

L.Straujuma skeptiškai įvertino galimybę pakviesti prisijungti prie koalicijos kairiąją partiją „Iš širdies - Latvijai“, kurią šių metų gegužę įkūrė buvusi valstybės kontrolierė Inguna Sudraba.

„Sudraba anksčiau sakė, jog neremia rinkos ekonomikos, jog nepasitiki jokia koalicijos partija. Tad ... apie ką turėtumėme kalbėti?“, - sakė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų