Pereiti į pagrindinį turinį

Liko be grobio

2009-04-14 09:00

Netikėtą smūgį sudavė JAV pajėgos Somalio piratams. Vykstant deryboms dėl išpirkos už užgrobto laivo "Maersk Alabama" kapitoną Richardą Phillipsą, specialiosios pajėgos surengė puolimą ir išlaisvino jį.

Per R.Phillipso vadavimo operaciją buvo nukauti trys piratai, o vienas sulaikytas. JAV pilietybę turintis kapitonas buvo išvaduotas po penkių gelbėjimo valtyje praleistų dienų, sekmadienį maždaug 19.19 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Kai prasidėjo operacija R.Phillipsas iššoko iš valties suteikdamas galimybę veikti JAV specialaus būrio kariams.

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienio vakarą sakė, jog yra labai patenkintas šios gelbėjimo operacijos baigtimi. Jis pabrėžė, kad kapitonas yra tikras didvyris ir pavyzdys visiems amerikiečiams. B.Obama taip pat pareiškė, kad jau laikas sustabdyti piratavimą prie Somalio krantų.

JAV kariškių operacija buvo surengta praėjus dviem dienoms po to, kai prancūzų specialiųjų pajėgų kariai atakavo jachtą, kurioje kiti Somalio piratai laikė dvi prancūzų poras ir vaiką. To vaiko tėvas per operaciją žuvo.

Tačiau patyrę nesėkmių Somalio piratai nesirengia sudėti ginklų. Vienas jų vadas vakar pagrasino atkeršyti amerikiečiams už ginklo draugų žūtį. "Amerikiečių melagiai nužudė mūsų draugus po to, kai jie sutiko paleisti įkaitą be išpirkos. Dabar mes stengsimės medžioti JAV piliečius", – sakė Abdi Garadas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų