Pereiti į pagrindinį turinį

Mafija ir V.Putinas

2009-05-14 09:00

Rusijos premjeras siejamas su mafija. Ispanijos dienraščiai praneša, jog šalyje sulaikyti rusų nusikaltėliai turėjo glaudžių ryšių su Kremliaus politikais, valdininkais ir valstybinių bendrovių atstovais.

"Autoritetingi" verslininkai netiesiogiai buvo susiję ir su Rusijos vyriausybės vadovu Vladimiru Putinu. Ispanijoje sulaikyti banditai Genadijus Petrovas, Aleksandras Malyševas ir jų partneriai kaltinami kontrabanda, sukčiavimu, kyšininkavimu, narkotikų prekyba ir žmogžudystėmis.

Teisėjas Baltasaras Garzónas tvirtino, kad sulaikytieji siejami su Tambovo nusikalstama grupuote. Ši prieš 10 metų, teigiama, kontroliavo banką "Rosija", kuriame dirbo nemažai V.Putino draugų. Banko direktorių valdybos pirmininkas ir pagrindinis akcininkas buvo Jurijus Kovalčukas, kuris kadaise su V.Putinu įsteigė uždarąją akcinę bendrovę "Ozero". Ilgainiui bankas tapo finansinės sąjungos, kuriai priklauso daugiau kaip 90 proc. visų Rusijos įmonių, akcininku.

Su banku taip pat siejami kai kurie artimi V.Putino giminaičiai. Tarp jų – jo pusseserės sūnus Michailas Šelomovas ir pusbrolio sūnus Michailas Putinas. Sulaikytasis G.Petrovas, kaip teigia Rusijos dienraštis "Novaja gazeta", pažinojo daug banko valdytojų ir ne tik. "Jis pažinojo kone pusę šalies ir tikrai visus svarbius asmenis Sankt Peterburge", – laikraščiui patvirtino vienas sulaikytojo pažįstamas, dirbantis valstybės kontroliuojamoje bendrovėje.

Rusijoje artimi verslo, kriminalinio pasaulio ir politinio elito ryšiai nieko nestebina. Visi yra iš tų pačių sluoksnių. Visi praturtėjo, kai praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį prasidėjo nuosavybės perskirstymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų