Pereiti į pagrindinį turinį

Maroko karalius suteikė malonę tūkstančiams kanapių augintojų

2024-08-20 12:11 diena.lt inf.

Maroko karalius Mohammedas VI suteikė malonę daugiau kaip 4 800 ūkininkų, kaltinamų neteisėtu kanapių auginimu, pirmadienį pranešė Teisingumo ministerija.

Scanpix nuotr.

Monarchas „kilniai suteikė malonę 4 831 asmeniui, nuteistam, patrauktam baudžiamojon atsakomybėn ar ieškomam bylose, susijusiose su kanapių auginimu“, – sakoma ministerijos pranešime.

Šis pranešimas buvo paskelbtas prieš Maroko nacionalinę šventę, kuri pažymima antradienį.

Pasak Jungtinių Tautų, Marokas yra didžiausias kanapių augintojas pasaulyje. 2021 metais čia buvo priimtas įstatymas dėl šios medžiagos gamybos ir medicininio vartojimo, juo leidžiama auginti kanapes šiaurės rytų Rifo regiono kaimiškose provincijose.

Užsibrėžusi tikslą kovoti su neteisėta prekyba, šalis siekia įsitvirtinti pasaulinėje legalių kanapių rinkoje. Rifo regione kanapės auginamos šimtmečius ir, oficialiais vertinimais, 2019 metais užtikrino pragyvenimą 80-120 tūkst. šeimų.

Malonės suteikimo tikslas – leisti minėtiems asmenims „integruotis į naująją strategiją“, teigiama ministerijos pranešime.

Marokas įsteigė specialią agentūrą ANRAC, skirtą struktūrizuoti teisėtą kanapių auginimą ir eksportą medicininiais, farmaciniais ir pramoniniais tikslais. Agentūra jau išdavė daugiau kaip 200 leidimų perdirbti kanapes, importuoti sėklas ir eksportuoti produktus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų