Pereiti į pagrindinį turinį

Milano oro uostas pervardytas S. Berlusconi vardu

2024-07-13 08:25 diena.lt inf.

Nepaisant centro kairiųjų pažiūrų miesto mero pasipriešinimo, Milano oro uostas pervardytas skandalingai pagarsėjusio Italijos magnato, triskart ministro pirmininko poste dirbusio Silvio Berlusconi vardu.

EPA / ELTA nuotr.

Italijos vicepremjeras Matteo Salvini, kuris taip pat yra transporto ministras ir kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“ vadovas, apie pavadinimo pakeitimą paskelbė prieš savaitę, praėjus kiek daugiau nei metams po S. Berlusconi mirties.

„Galutinis sprendimas priklauso nuo transporto ministro, o aš esu pasirengęs jį pasirašyti, su pasididžiavimu ir jauduliu pagerbdamas savo draugo Silvio, didžio verslininko, didžio milaniečio ir didžio italo, atminimą“, – teigė M. Salvini.

Milano meras Giuseppe Sala sakė, kad sprendimą pakeisti vieno didžiausių Italijos oro uostų – Malpensos – pavadinimą turėjo priimti ne tik M. Salvini. „Ar toks sprendimas gali būti priimtas per 24 valandas?“ – jo žodžius citavo Italijos naujienų agentūra AGI.

Meras taip pat teigė, kad oro uosto pavadinimo negalima keisti dėl taisyklės, pagal kurią viešieji pastatai ir aikštės gali būti pavadinti žymaus žmogaus vardu tik praėjus dešimčiai metų po jo mirties.

Glaudžiai su Milanu susijęs milijardierius S. Berlusconi mirė būdamas 86-erių. Vieni italai jį laikė žaviu, savo rankomis sėkmę pasiekusiu žmogumi, kiti – tarptautine gėda, ypač dėl daugybės teisinių problemų ir sekso skandalų.

G. Sala teigė, kad oro uosto pavadinimo negalima keisti dėl taisyklės, pagal kurią viešieji pastatai ir aikštės gali būti pavadinti žymaus žmogaus vardu tik praėjus dešimčiai metų po jo mirties.

Buvęs kruizinių laivų dainininkas gimė Milane ir čia susikrovė didžiulį turtą. Daugiau nei 30 metų jis vadovavo „AC Milan“ futbolo klubui, kuris jam vadovaujant penkis kartus laimėjo prestižinę Čempionų lygą.

Tačiau jį persekiojo kaltinimai mokėjus jaunoms merginoms už tylą apie jo garsiąsias orgijas, kurios, kaip jis visada tvirtindavo, tebuvo elegantiškos vakarienės.

2013 m. S. Berlusconi buvo nuteistas septynerius metus kalėti už tai, kad mokėjo už seksą 17-metei, žinomai kaip Ruby the Heart-Stealer, tačiau vėliau šis nuosprendis buvo panaikintas.

Antroji jo žmona Veronica Lario 2014 m. su juo išsiskyrė teigdama, kad nebegali pakęsti, kaip ji tikino, vyro bendravimo su nepilnametėmis.

Pagrindinės Italijos opozicinės partijos – centro kairiosios Demokratų partijos (PD) – Milano skyrius taip pat pasmerkė, jų teigimu, netinkamą ir neteisingą pasirinkimą.

„Mūsų vartai į pasaulį nusipelno reprezentuoti bendrą atmintį ir vienijančias mūsų šalies vertybes“, – sakoma pranešime.

Kairiosios pakraipos profesinė sąjunga CGIL svetainėje Change.org paskelbė internetu teikiamą peticiją, kurioje siūloma oro uostą pavadinti garsios italų baleto šokėjos iš Milano Carlos Fracci vardu.

CGIL teigė, kad C. Fracci visame pasaulyje skleidė eleganciją, stilių ir bravūrą. Profesinė sąjunga ragino valdžios institucijas vengti pasirinkimų, keliančių gilų susiskaldymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)