Pereiti į pagrindinį turinį

Muitinė: Vokietijos pilietis kaltinamas mėginęs į Rusiją įvežti aukso kontrabandą

2024-08-26 23:16

Rusijos valdžios institucijos pradėjo baudžiamąją bylą prieš Vokietijos pilietį, kaltinamą mėginus kontrabanda įvežti 13 kilogramų aukso luitų, paslėptų namelyje ant ratų, pirmadienį pranešė muitinės pareigūnai.

Reuters nuotr.

58-erių vyriškiui, kurio vardas ir pavardė nenurodomi, gresia iki penkerių metų kalėjimo ir bauda, paaiškino Rusijos muitinės tarnyba.

„Peršvietę automobilį... inspektoriai pastebėjo keletą stačiakampių briketų. Mažesnių luitų rastą ir bagaže tarp asmeninių daiktų“, – nurodė ji.

Aukso luitų vertė viršija 90 mln. rublių (900 000 eurų), teigiama muitinės pranešime, prie kurioje pridėtose nuotraukose matyti skirtingo dydžio aukso luitai.

Namelis ant ratų buvo sustabdytas su Baltarusija, Latvija ir Estija besiribojančiame Pskovo regione. Tačiau muitinės tarnyba nepaaiškino, kur vokietis yra šiuo metu.

Pastaraisiais metais Rusijoje buvo sulaikyta keletas Vakarų šalių, ypač JAV piliečių, kuriems pareikšti kaltinimai dėl sunkių nusikaltimų.

Vašingtonas kaltina Maskvą dėl nepagrįstų kaltinimų sulaikant JAV piliečius, kad vėliau galėtų juos apkeisti į užsienyje įkalintus rusus.

Rugpjūčio 1 d. Rusija per didžiausius kalinių mainus su Vakarais nuo Šaltojo karo laikų paleido JAV reporterį Evaną Gershkovichių, buvusį JAV jūrų pėstininką Paulą Whelaną ir dar 14 asmenų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų