Pereiti į pagrindinį turinį

Neįprasta tendencija: Rygoje mažėja benamių

2024-10-11 15:18 diena.lt inf.

Per pastaruosius trejus metus benamių Rygoje sumažėjo 18 proc., pranešė Rygos miesto taryba. Šiuo metu požymių, kad benamių galėtų daugėti, nėra.

Pixabay nuotr.

Rygos benamių prieglaudos mobilioji brigada nustatė, kad netinkamomis sąlygomis –.gatvėje, po viadukais, sodo nameliuose, pašiūrėse ir apleistuose pastatuose – gyvena apie 80 žmonių. Daugėja benamių, kuriems dėl sveikatos problemų sunku judėti.

Rygos miesto tarybos Gerovės departamentas rengia informacinę medžiagą apie galimybes gauti socialinę paramą. Mobilioji brigada platins lankstinukus asmenims, neturintiems pastovios gyvenamosios vietos. Jų bus galima įsigyti ir virtuvėse, dalijančiose nemokamą sriubą.

Latvijos sostinėje tęsiamas projektas „Pirmasis būstas“. Pasak savivaldybės, tai veiksmingas būdas sprendžiant benamystės problemą. Kai kurie projekte dalyvaujantys žmonės pradėjo grįžti į viešąjį gyvenimą, dirba ir gauna individualią pagalbą. Kai kurie benamiai nori grįžti į normalų gyvenimą, todėl turi mentorių, atstovaujantį jų interesus ir padedantį įgyti socialinių įgūdžių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų