Pereiti į pagrindinį turinį

Netoli D. Trumpo vėl aidėjo šūviai (papildyta)

2024-09-15 22:15

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanija sekmadienį pranešė, kad netoli jo buvo šaudoma, tačiau pridūrė, kad respublikonų kandidatas į JAV prezidentus yra saugus.

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Scanpix nuotr.

„Prezidentas Trumpas yra saugus po šūvių netoli jo. Daugiau informacijos šiuo metu nėra“, – sakoma jo kampanijos atstovo spaudai Steveno Cheungo (Stiveno Čeungo) pareiškime.

Kaip pranešama, buvęs prezidentas žaidė golfą „Trump International“ golfo klube Vest Palm Byče Floridoje. Pasak šaltinio, kurį cituoja televizija CNN, aikštynas buvo nedelsiant uždarytas.

D. Trumpas ten leido laisvą nuo prezidento rinkimų kampanijos dieną, teigiama keliuose žiniasklaidos pranešimuose.

Slaptoji tarnyba socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad kartu su Palm Bičo apygardos šerifo biuru tiria saugumo incidentą, susijusį su D. Trumpu. Slaptoji tarnyba teigė, kad incidentas įvyko prieš pat 14 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku.

Slaptoji tarnyba irgi patikino, kad D. Trumpas yra saugus.

JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) ir viceprezidentei Kamalai Harris (Kamalai Haris), demokratų kandidatei į Jungtinių Valstijų vadovus, buvo pranešta apie įvykius Floridoje.

Baltieji rūmai nurodė, kad jiems palengvėjo sužinojus, kad D. Trumpui viskas gerai.

Nėra aišku, kas paleido šūvius, ir nėra jokių tiesioginių požymių, kad taikytasi būtent į D. Trumpą.

Apie sužeistuosius informacijos nėra, sakė šerifo biuras.

Du mėnesiai po pasikėsinimo

Kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad šūviais apsikeitė du žmonės, įsivėlę į konfliktą netoli golfo aikštyno.

Vienas teisėsaugos pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad pareigūnai bando nustatyti, ar šūviai buvo paleisti netoli D. Trumpo golfo aikštyno Vest Palm Byče, ar jo teritorijoje.

Senatorius Lindsey Grahamas (Lindsis Grjhemas), vienas svarbiausių D. Trumpo sąjungininkų Kongrese, „X“ pranešime teigė, kad po incidento kalbėjosi su respublikonu ir kad jis buvo geros nuotaikos.

Vis dėlto tai įvyko tebesant didesniam susirūpinimui dėl kandidato saugumo artėjant JAV prezidento rinkimams.

Apie šaudymą pranešta praėjus dviem mėnesiams po to, kai buvo pasikėsinta į D. Trumpo gyvybę. Respublikonas, liepos 13 dieną kalbėdamas per kampanijos mitingą Pensilvanijoje, buvo lengvai sužeistas į ausį.

Į jį nuo vieno iš aplinkinių stogų šaudė 20 metų šaulys. Pastarąjį nušovė Slaptosios tarnybos snaiperis.

Scanpix nuotr.

Per incidentą žuvo vienas mitingo dalyvis, dar du dalyviai buvo sužeisti.

D. Trumpo kruvinu veidu, išdidžiai keliančio kumštį į viršų, kai Slaptosios tarnybos agentai skubiai veda jį nuo scenos, nuotraukos tapo simboliu ir suteikė naują galingą postūmį jo šalininkams.

Po pasikėsinimo į D. Trumpą atsistatydino Slaptosios tarnybos vadovė.

JAV Slaptoji tarnyba yra atsakinga už prezidento, viceprezidento, buvusių prezidentų ir jų šeimų narių, taip pat svarbiausių rinkimų kandidatų ir atvykstančių užsienio valstybių vadovų saugumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų