Pereiti į pagrindinį turinį

P. McCartney ragina Putiną padėti paleisti „Greenpeace“ aktyvistus

2013-11-14 12:55
BNS inf.
Reuters nuotr.

„Eksbitlas“ Paulas McCartney (Polas Makartnis) ketvirtadienį sakė, kad parašė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir paragino jį padėti 30-čiai žmonių, įkalintų po „Greenpeace“ protesto Arktyje.

„Būtų puiku, jeigu šį nesusipratimą būtų galima išspręsti ir protestuotojai iki Kalėdų galėtų būti namuose su savo šeimomis. Gyvename su viltimi“, - sakoma britų rokerio laiške, kuris buvo nusiųstas praėjusį mėnesį, o dabar buvo paskelbtas jo interneto svetainėje.

P.McCartney, kuris šiuo metu yra Japonijoje, nurodė, kad V.Putinas dar neatsakė, bet Rusijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje reaguodamas sakė, kad sulaikytųjų situacija „nėra deramai vaizduojama pasaulio žiniasklaidoje“.

Vadinamasis „Arkties 30-ukas“ buvo sulaikytas rusų pakrančių apsaugos pareigūnams išsilaipinus su Olandijos vėliava plaukiojančiame „ Greenpeace“ laive, po to, kai keli aktyvistai rugsėjo 18 dieną protestuodami prieš naftos gavybą Arktyje užlipo ant vienos valstybinės naftos gavybos platformos.

Rusija tuos 30 žmonių pasodino į kalėjimus Sankt Peterburge, į kurį jie buvo atvežti iš Murmansko.

P.McCartney, tarp kurio hitų su „bitlais“ yra „Back in the USSR“, neigė, kad šie protestuotojai veikė prieš Rusiją ar vykdė Vakarų vyriausybių nurodymus.

„Žinoma, suprantu, kad Rusijos teismai ir Rusijos prezidentūra yra atskiri (dalykai). Vis dėlto klausiu savęs, ar galėtumėte panaudoti įtaką, kad ir kokią ją turite, kad sulaikytieji grįžtų į savo šeimas?“, - rašė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų