Pereiti į pagrindinį turinį

P. Porošenka ordinu apdovanojo Rusijoje areštuotą ukrainiečių lakūnę

2014-08-24 08:11
BNS inf.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / AFP nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ordinu „Už narsą“ („Za mužnistj“) apdovanojo ukrainiečių pilotę Nadeždą Savčenko, kuri tebėra areštuota Rusijoje.

„Apdovanojau Nadeždą Savčenko III laipsnio ordinu „Už narsą“. Nadežda, mes nenurimsime, kol tavęs neišvaduosime“, – sekmadienį savo paskyroje „Twitter“ parašė prezidentas.

31 metų pilotė N.Savčenko kovojo Rytų Ukrainoje kaip savanoriško bataliono „Aidar“ narė ir birželio mėnesį netoli Sčastjės miesto Luhansko srityje pateko į separatistų nelaisvę.

Liepos 8 dieną ji jau buvo Rusijoje, Voronežo tardymo izoliatoriuje. Kaip teigia Rusijos tyrimų komiteto pareigūnai, N.Savčenko be dokumentų, apsimetusi pabėgėle, kirto Rusijos sieną ir buvo sulaikyta vienoje gyvenviečių tapatybės nustatymui.

Vėliau paaiškėjo, kad ji yra įtariamoji byloje dėl Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos žurnalistų Igorio Korneliuko ir Antono Vološino nužudymo netoli Luhansko; liepos 9 dieną jai buvo oficialiai pareikšti kaltinimai padėjus nužudyti, nurodo Rusijos tyrimų komitetas.

Voronežo srities teismo sprendimu ji yra areštuota iki rugpjūčio 30 dienos.

N.Savčenko savo kaltės nepripažįsta ir tvirtina, kad buvo pagrobta iš Ukrainos teritorijos.

Ukrainos prezidentas P.Porošenka pavedė Generalinei prokuratūrai ir Saugumo tarnybai patikrinti N.Savčenko išvežimo iš Ukrainos į Rusijos teritoriją aplinkybes. Be to, P.Porošenka pavedė Užsienio reikalų ministerijai ir kitoms valstybės institucijoms imtis visų priemonių, kad Rusija be jokių sąlygų paleistų ukrainiečių pilotę ir kad ji grįžtų į Ukrainą.

Liepos 31 dieną N.Savčenko advokatas Markas Feiginas pranešė, kad Rusijos tyrimų komitetas organizavo ikiteisminį patikrinimą dėl N.Savčenko pareiškimo apie jos pagrobimą Ukrainos teritorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų