Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio lyderiai pasitinkami protestais

2009-03-30 09:00

Žmonės dar neprarado vilties. Prieš kitą savaitę vyksiantį 20 valstybių lyderių susitikimą Londone protestavę žmonės tikisi, kad jų balsas bus išgirstas.

Šeštadienį į Londono gatves protestuoti išėjo dešimtys tūkstančių žmonių. Protestuotojai norėjo išreikšti savo pasipiktinimą dėl kainos, kurią teko mokėti žmonėms prasidėjus finansų krizei.

Policijos duomenimis, akcijoje dalyvavo iki 35 tūkst. žmonių, tačiau protestas vyko ramiai. Minia, nešdama plakatus, ėjo į Haid parką. Prie demonstracijos prisidėjo daugiau kaip 150 organizacijų: profesinių sąjungų, labdaros fondų ir aplinkosaugos grupių. Protestuotojai reikalavo imtis veiksmų darbo vietoms apsaugoti ir griežtesnei finansų sektoriaus kontrolei įvesti.

Profesinių sąjungų kongreso generalinis sekretorius Brendanas Barberis sakė, jog ši demonstracija yra aiškus signalas į Londoną atvykstantiems prezidentams ir premjerams. "Niekada anksčiau nebuvo susibūrusi tokia plati koalicija, turinti tokią aiškią žinią pasaulio lyderiams, – sakė jis. – Senos nereguliuojamų laisvųjų rinkų idėjos neveikia ir beveik privedė pasaulio ekonomiką prie žlugimo ribos, nesugebėjo kovoti su skurdu." Demonstracijos vyko ir kitose Europos sostinėse.

JAV viceprezidentas Joe Bidenas paragino protestuotojus suteikti vyriausybėms šansą spręsti ekonominę krizę. "Tikėčiausi, kad protestuotojai suteiks mums šansą, klausysis, ką turime pasakyti, ir tikimės, galėsime jiems paaiškinti, kad iš šio susitikimo išeisime turėdami konkrečių pasiūlymų", – sakė jis. Atsižvelgti žadėjo ir britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas. "Suprantu protestuotojus ir reaguosime į jų reikalavimus", – sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų