Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulis pagal N.Sarkozy

2009-04-18 09:00

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy vėl "sužibėjo". Jis JAV vadovą Baracką Obamą išvadino silpnu, Ispanijos lyderius – blankiais, Vokietijos kanclerę Angelą Merkel – besilaikančią Prancūzijos skverno, o Europos Komisijos pirmininką – nesvarbiu.

Tai N.Sarkozy šią savaitę išrėžė Eliziejaus rūmuose susirinkusiems Prancūzijos parlamentarams.

"Obama yra subtilus, protingas ir labai charizmatiškas, – kalbėjo N.Sarkozy. – Bet jis išrinktas tik prieš du mėnesius ir niekada nevadovavo net ministerijai. Todėl yra labai daug dalykų, dėl kurių jis neturi nuomonės. Jį taip pat sunku pavadinti sprendimų priėmėju."

Kartu Prancūzijos prezidentas sau prisiėmė visus Londone vykusio Didžiojo dvidešimtuko (G 20) laurus. Esą jis paragino B.Obamą paspausti Kinijos prezidentą Hu Jintao, kad būtų pasiektas kompromisas, sakydamas: "Tave išrinko, kad sukurtum naują pasaulį. Mokesčių rojai – senojo pasaulio palikimas."

N.Sarkozy užkliuvo ne tik JAV vadovas, bet ir Europos šalių lyderiai. Ispanijos premjerą José Luisą Rodríguezą išvadino "nelabai protingu". Vokietijos kanclerę Angelą Merkel Prancūzijos vadovas esą per G 20 įspraudė į kampą, o per tą patį susitikimą Europos Komisijos vadovas José Manuelis Barroso neva buvo visiškai izoliuotas ir nustumtas į paantraštes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų