Pereiti į pagrindinį turinį

Plėšiko laimikis – dešimtys milijonų

2009-06-01 23:59

Neįtikimo įžūlumo apiplėšimas nustebino Paryžiaus detektyvus. Plėšikas, kuris veikė pats vienas, šeštadienį vidury dienos iš prabangios juvelyrinės parduotuvės išsinešė 10 mln. eurų (34,6 mln. litų) vertės papuošalų.

Ši vagystė iš "Chopard" parduotuvės Vandomo aikštėje netoli viešbučio "Ritz" įvyko maždaug 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku. Kostiumu vilkintis vyras su skrybėle, anot policijos, tiesiog atėjo į tą juvelyrinę parduotuvę, išsitraukė ginklą ir privertė darbuotojus atiduoti jam maždaug 15 papuošalų.

"Kaip rodo pirmoji mūsų gauta informacija, tai buvo šeštą dešimtį einantis vyras, vilkėjęs elegantišku kostiumu ir užsidėjęs "Borsalino" skrybėlę", – sakė policininkų profesinės sąjungos atstovas Olivier Lebonas. Pasak pareigūno, plėšikas atėjo kaip klientas, nukreipė savo ginklą į darbuotojus ir pareikalavo papuošalų. Nusikaltėlis susisuko per dvi minutes.

Šveicarijoje įsikūrusi bendrovė "Chopard", kurios parduotuvė buvo apiplėšta, gamina laikrodžius ir papuošalus garsenybėms. Įmonė turi savo atstovybes daugumoje pasaulio sostinių. Ji taip pat gamina "Auksinės palmės šakelės" apdovanojimus Kanų kino festivaliui.

Tai jau ne pirmas stambus apiplėšimas Paryžiuje. Prancūzijos sostinės policija nurodo, kad pastaraisiais metais plėšimų netgi gerokai padaugėjo. Gruodžio mėnesį Paryžiuje ginkluotų vyrų gauja iš "Harry Winston" pavogė brangakmenių, kurių vertė 85 mln. eurų (294 mln. litų). Tą apiplėšimą žiniasklaida vadino vienu didžiausių pastaraisiais metais. Metais anksčiau tą pačią parduotuvę buvo užpuolę plėšikai, kurie privertė jos darbuotojus ištuštinti seifus ir išsinešė mažiausiai 16 mln. JAV dolerių (apie 39,2 mln. litų) vertės brangenybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų