Pereiti į pagrindinį turinį

Pokyčiai kaimynystėje: „Viskas Latvijai!“ jungiasi su „Tėvynei ir Laisvei/JLNN“

2013-12-09 09:56
Reuters nuotr.

Latvijos valdančiojo konservatyvios pakraipos Nacionalinio aljanso narės – partija „Viskas Latvijai!“ (VL) bei „Tėvynei ir Laisvei“ ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę (TL/ JLNN) susivienijimas – šeštadienį kongrese priėmė sprendimą dėl susijungimo.

Taip pat buvo priimtas sprendimas likviduoti Nacionalinį aljansą. Likvidavimo proceso metu susivienijusi politinė jėga bus vadinama Nacionaliniu bloku.

Po susijungimo partija išsaugos savo dabartinį pavadinimą – Nacionalinis aljansas VL-TL/JLNN.

Šeštadienį kongrese dalyvavo 290 delegatų.

Kongreso metu vienas aljanso lyderių Raivis Dzintaras sakė, kad Nacionaliniam aljansui jau pavyko pasiekti, kad būtų padidintas neapmokestinamas pajamų dydis, tačiau darbą šiuo klausimu būtina tęsti.

„Nacionalinio aljanso ir ypač įstatymų leidėjo Ilmaro Latkovskio dėka sugebėjome pasiekti, kad pensijų indeksavimo lubos nebus taikomos žmonėms, nukentėjusiems nuo politinių represijų. Progresinis pajamų mokestis kol kas tebėra idėja. Svarbus klausimas yra žmonių darbo sąlygos“, – sakė R.Dzintaras.

Kongreso metu taip pat buvo aptartos politikos aktualijos, partijos veikla Seime ir Rygos miesto dūmoje, partijos prioritetai ateinantiems penkeriems metams ir gairės būsimiems Europos Parlamento ir Seimo rinkimams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų