Quantcast

Prancūzijos teismas režisierių R. Polanskį byloje dėl šmeižto pripažino nekaltu

Prancūzijos teismas antradienį pripažino prancūzų ir lenkų režisierių Romaną Polanskį nekaltu šmeižto byloje, kurią iškėlė britų aktorė Charlotte Lewis (Šarlot Liuis).

Kovo mėnesį Ch. Lewis Paryžiaus baudžiamajam teismui pareiškė, kad tapo šmeižto kampanijos auka po to, kai prabilo apie tai, kad būdama paauglė praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje patyrė R. Polanskio prievartą.

Nuosprendį Paryžiaus teismas paskelbė antradienio popietę. Tačiau teismas sprendė tik dėl to, ar režisieriaus komentarai apie britų aktorę buvo šmeižikiški.

Iškart po teismo sprendimo Ch. Lewis pareiškė, kad yra nusivylusi, ir teigė, jog pateiks apeliaciją.

„Man liūdna, – sakė ji. – Mums tai dar nesibaigė.“

90-metis R. Polanskis teismo salėje nepasirodė, tačiau jo advokatė Delphine Meillet (Delfin Mejė) informavo jį apie sprendimą telefonu.

Pasak jo advokatės, teismas suteikė jam teisę paprieštarauti jį kaltinantiems asmenims. D. Meillet pridūrė, kad nuosprendis buvo paskelbtas Kanų kino festivalio atidarymo dieną, ir pavadino ją „simboline diena“.

„Tai pergalė dėl teisės į gynybą“, – sakė ji.

Daugiau nei prieš dešimtmetį Ch. Lewis apkaltino režisierių, kad šis „blogiausiu įmanomu būdu“ išnaudojo aktorę, kai ji 1983-aisiais, būdama 16-metė, dalyvavo atrankoje Paryžiuje. Ch. Lewis vaidino jo 1986-ųjų filme „Piratai“ (Pirates).

2019 metais duodamas interviu žurnalui „Paris Match“ R. Polanskis sakė, kad visi šie kaltinimai yra melas.

Pasak „Paris Match“, jis atsinešė dabar jau nebeegzistuojančio britų bulvarinio laikraščio „News of the World“ 1999-ųjų straipsnio kopiją ir pacitavo Ch. Lewis žodžius: „Norėjau būti jo meilužė.“

Aktorė teigė, kad tame interviu jai priskiriamos citatos buvo netikslios.

R. Polanskis JAV ieškomas dėl 1977-aisiais įvykdyto trylikametės išžaginimo ir kelių kitų dešimtmečių senumo kaltinimų seksualine prievarta, tačiau jiems jau suėjo senaties terminas. 1978-aisiais kino kūrėjas pabėgo į Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepavyko senai qrvai užsidirbti . Užuojauta. Čia tau ne Amerika, kur prisiminus kas išdulkino prieš 50 metų, gali reikalauti milijonų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių