Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentui – kaltinimai

2009-03-10 09:00
Prezidentui – kaltinimai
Prezidentui – kaltinimai / "Reuters" nuotr. Užsispyrimas: M.Katsavas tvirtina esąs nekaltas ir pareiškė, kad sieks visiško išteisinimo.

Izraelio prokurorai rengiasi susidoroti su buvusiu šalies prezidentu Moshe Katsavu. Politikas įtariamas padaręs kelis seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

Sekmadienį išplatintame Teisingumo ministerijos pareiškime sakoma, kad M.Katsavui bus pateikti kaltinimai išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu. Įtariama, kad šiuos nusikaltimus jis padarė, kai buvo turizmo ministras, o vėliau ir prezidentas.

Ministerijos pareigūnai patvirtino, kad pateikti kaltinimus nusprendė Izraelio teisingumo ministerija ir generalinis prokuroras. Jie padarė išvadą, kad ieškovų pateikti liudijimai yra pakankamas pagrindas pateikti kaltinimus.

Kada oficialiai kaltinimas bus pateiktas 63 metų M.Katsavui, kuris yra penkių vaikų tėvas, nenurodoma. Tačiau vietos žiniasklaida mano, kad tai įvyks artimiausiomis dienomis.

2007 m. birželį M.Katsavas atsistatydino dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, kurį jam pareiškė buvusios pavaldinės. Jis tvirtina esąs nekaltas ir sako tapęs viešo linčiavimo be teismo ir tyrimo auka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų