Quantcast

Rusija ir Kinija sutaria, kad tarp branduolinių galybių reikalingos buferinės zonos

Rusija ir Kinija pasisakė už buferinę zoną tarp branduolinių galybių ir kitų karinių aljansų.

„Branduolinės galybės turėtų palaikyti pasaulinį strateginį stabilumą bei gerbti vienodo ir nedalomo saugumo principą, o ne kėsintis į viena kitos gyvybiškai svarbius interesus“, – sakoma bendrame Kremliaus šeimininko Vladimiro Putino ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo pareiškime, pasirodžiusiame po jųdviejų pokalbių Pekine.

Jame tvirtinama, kad, visų pirma, reikėtų vengti „karinių aljansų ir koalicijų ekspansijos bei karinių placdarmų kūrimo tiesiai prie kitų branduolinių galybių sienų“.

Tikėtina, kad ši deklaracija pirmiausia nukreipta prieš planuojamą Ukrainos prisijungimą prie Vakarų karinio aljanso NATO.

Rusija teisino savo invaziją į kaimyninę šalį NATO ekspansija rytų kryptimi. Branduolinė galybė tvirtina, kad galima Ukrainos narystė JAV vadovaujamame kariniame aljanse kelia grėsmę jos saugumui.

Kinija, kuri kare oficialiai laikosi neutralios pozicijos, nėra pasmerkusi Rusijos invazijos į Ukrainą.

Abi šalys dabar taip pat kaltina JAV savo tikslais dislokuojant Europoje bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regione vidutinio nuotolio raketas.

„Čia kalbama apie JAV vykdomą pasaulinės oro gynybos sistemos kūrimą ir jų pajėgumų dislokavimą įvairiose pasaulio dalyse, kosmose ir didelio preciziškumo nebranduolinių ginklų potencialo ekspansiją Europoje ir pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje“, – tvirtinama bendrame pareiškime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Jankiu imperijalistai seniai prasiskolinusi Šalis ...

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Jankiu imperijalistai ir anglo saksai šika į kelnes kad didžiausios pasaulyje ekonomikos KINIJA IR RUSIJA vienijasi ir bendradarbiauja, pampersinis jankiu imperijalistų bidonas tikrai infarkta gaus

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Šaunuoliai, pagarba !!!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių