Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija: princui Charlesui nedaro garbės V. Putino palyginimas su A. Hitleriu

2014-05-22 08:41
Reuters nuotr.

Rusija ketvirtadienį sukritikavo Didžiosios Britanijos princą Charlesą (Čarlzą), kuris, kaip pranešta, Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastarojo meto veiksmus Ukrainoje palygino su nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio veiksmais, ir pareikalavo „oficialaus pasiaiškinimo“.

Princo Charleso aštri kritika Rusijos valstybės vadovui už jo poziciją Krymo klausimu, jei ji iš tiesų buvo pareikšta, nedaro garbės Britanijos sosto paveldėtojui, pažymėjo Maskva.

„Atkreipėme dėmesį į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją šiuo klausimu apie sosto įpėdinio princo Charleso pareiškimus, išsakytus, kaip tvirtinama, privataus pokalbio metu per vizitą Kanadoje. Jei šie žodžiai išties buvo pasakyti, tai jie, be abejonės, nedaro garbės būsimam britų monarchui“, - ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos oficialus atstovas Aleksandras Lukaševičius.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą URM atstovas pažymėjo, kad Maskvos reakciją galima charakterizuoti kaip pasipiktinimą.

„Pasakyčiau, jog tai ne susirūpinimas, o pasipiktinimas“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie galimas tokių pareiškimų pasekmes, A.Lukaševičius sakė, kad „mes pirmiausia pažiūrėsime, kokia bus oficiali Britanijos valdžios reakcija į mūsų paklausimą, kurį pateikėme jiems dėl šių princo Charleso pastabų, o paskui jau kalbėsime apie pasekmes“.

Sosto įpėdinis tokį komentarą išsakė lankydamasis viename muziejuje Kanadoje, per privatų pokalbį su Lenkijoje gimusia moterimi, kuri vaikystėje pabėgo nuo nacių.

„Baigiau aprodyti jam ekspoziciją ir pasikalbėjau su juo apie savo pačios šeimos istoriją ir tai, kaip atvykau į Kanadą. Tada princas pasakė: „O dabar Putinas daro beveik tą patį ką ir Hitleris“, - britų laikraščiui „Daily Mail“ pasakojo 78 metų Marienne Ferguson (Marien Fergiuson), kuri būdama 13-os pabėgo nuo nacių, bet per Holokaustą neteko šeimos narių.

Tos pastabos apskriejo pasaulio žiniasklaidą, o Rusijos masinio informavimo priemonės nurodė, kad komentaras gali dar labiau „komplikuoti“ Londono ir Maskvos santykius.

Daugiau naujienų